Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Režisore Ketrina Bigelova aizstāv spīdzināšanas ainas filmā par bin Ladenu

Režisore Ketrina Bigelova un scenārists Marks Bols aizstāv spīdzināšanas ainas filmā Zero Dark Thirty, ko kritizējuši vairāki ASV politiķi.

Filmu, kas balstīta uz terorista Osamas bin Ladena meklēšanas operāciju, nopēlis agrākais republikāņu prezidenta kandidāts Džons Makeins, kā arī divi demokrātu senatori Daiena Feinsteina un Karls Levins.

Politiķi nosodīja filmas veidotājus, jo tie likuši noprast, ka informācija par bin Ladena atrašanās vietu tikusi iegūta ar spīdzināšanu. "Mēs saprotam, ka filma ir izdomājums, taču medijos plaši aprakstīta Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) sadarbība ar scenārija autoriem," teikts viņu atklātajā vēstulē filmu studijai Sony Pictures. "Lielākā problēma ir tā, ka Zero Dark Thirty skatītāji varētu nospriest, ka tajā atspoguļoti patiesi fakti." "Ar Zero Dark Thirty izlaišanu tās veidotāji un jūsu studija kultivē mītu, ka spīdzināšana ir efektīva," viņi piebilda.

Tomēr "oskarotā" Bigelova savu filmu aizstāv. "Filmas mērķis ir ievilkt skatītāju tajā parādītajā ainavā, bet ne jau izlikties apspriežam valdības nostāju," viņa stāsta kinoportālam TheWrap.com. "Vai filmas uzņemšana bija grūta? Jā. Vai es vēlētos, lai spīdzināšana nebūtu daļa no tās vēstures? Jā, bet tā bija."

Bols uzskata, ka vēl par agru piedēvēt Zero Dark Thirty dažādus politiskus vēstījumus. "Pirms mēs pabeidzām filmas scenāriju, tā jau tika dēvēta par Baraka Obamas kampaņas reklāmu, bet tas bija pārsteidzīgi. Tagad tā iestājoties par spīdzināšanu, un arī tas ir pārsteidzīgi. Viss, ko mēs darām, ticis nepareizi interpretēts," viņš teica. "Es neapgalvoju, ka tā ir dokumentālā filma, taču daudzi to pārprot," norāda Bols. "Paraugieties uz to kā filmu, nevis potenciālu platformu politiskiem paziņojumiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits