Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Saistībā ar Londonas musulmaņu patruļas video arestēti pieci cilvēki (+video)

Saistībā ar tīmeklī ievietotiem video, kuros redzams, kā vīriešu grupa, kas sevi dēvē par "musulmaņu patruļu", Londonā agresīvi piesienas garāmgājējiem, tiem pārmetot, ka viņi izskatās kā geji, lieto alkoholu, bet sievietēm - ka tās staigā minisvārkos, policija arestējusi piecus cilvēkus.

Aresti veikti saistībā ar "uzfilmētiem aizskaršanas gadījumiem", kas notikuši Londonas austrumos - rajonā, kurā dzīvo daudz musulmaņu, piektdien pavēstīja Skotlendjards.

Detektīvi pauduši īpašu satraukumu par tīmeklī ievietotu video, kuram dots nosaukums "Musulmaņu [modrības komitejas] kārtībnieki Londonā piesienas homoseksuālam vīrietim un viņu izsmej". Tajā redzams, kā vīriešu grupa vārdiski aizkar kādu garāmgājēju, jo viņš izskatoties pēc homoseksuāļa.

"Vai tu nezini, ka šis ir musulmaņu rajons," video vaicā kāds vīrietis, kurš gan pats kadrā nav redzams. "Tu, vecais, staigā pa musulmaņu rajonu, saģērbies kā tāds pediņš. Tev no šejienes jāpazūd. Tu, vecais, esi netīrs. Tu, vecais, esi gejs. Pazūdi. Tu, pretīgais pediņ."

Detektīve vecākā inspektore Vendija Morgana mudināja atsaukties arī upuri, sakot, ka policija "pret šādu homofobisku uzvedību izturas ļoti nopietni". "Izmeklēšanai šis cilvēks ir būtiski svarīgs liecinieks, un mēs iedrošinām kā viņu, tā visus citus, kam ir informācija par šo incidentu, kontaktēties, zinot, ka tiks ievērota konfidencialitāte, cik vien drīz iespējams," sacīja Morgana.

Kādā citā YouTube video, kuram dots nosaukums "Musulmaņi Londonas ielās ievieš šariata likumu" redzama piesiešanās citiem cilvēkiem. Šajā video kāds vīrietis saka sievietei, kas tērpusies minisvārkos, lai "musulmaņu rajonā viņa tā neģērbjas". Meitene savukārt dzirdama sakām, ka viņa ir "šokā", un piebilst: "Šeit ir Lielbritānija." Bet vīrietis atbild: "Šī nemaz tik ļoti nav Lielbritānija."

Vīrietis arī uzdzīvotāju kompānijai sestdienas vakarā pieprasa, lai viņi dodas prom no kādas mošejas apkārtnes, un saka, lai viņi aizvāc savus alus. "Šajā rajonā nebūs nekādas dzeršanas. Šī ir musulmaņu patruļa. Alkohols ir ļaunums," saka vīrietis.

Aizdomās par nopietnu miesas bojājumu nodarīšanu un citiem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem kopš svētdienas arestēti pieci 17 līdz 29 gadus veci vīrieši. Viens no viņiem arestēts Aktonā, Londonas rietumos, bet pārējie - Londonas austrumos, norādīja policija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits