Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Spītējot sašutumam, Indonēzijā izpildīs nāvessodu diviem Austrālijas pilsoņiem

Neieklausoties Austrālijas augstāko amatpersonu sašutumā, Indonēzija trešdienas rītā pamatīgi apsargātā konvojā nogādājusi divus Austrālijas pilsoņus uz izolētu cietumnieku salu, lai izpildītu viņiem nāvessodu nošaujot, vēsta Austrālijas mediji. Endrjū Čans un Mjurans Sukumarans 2005.gadā notiesāti par narkotiku kontrabandu un bijuši tā dēvētā Bali devītnieka sindikāta dalībnieki.

Indonēzija abu cietumnieku konvojēšanai piegājusi ar vislielāko rūpību - viņi vesti bruņumašīnās, smagi bruņotu karavīru pavadīti, vēsta The Sydney Morning Herald. Izdevums norāda - pamatīgā apsardze liecina ne vien par Indonēzijas stingro nostāju un bailēm no neidentificēta ārējā drauda, kas nāvessoda procedūru varētu izjaukt, bet arī par to, ka Indonēzija notiekošo pārvērš demonstratīvā pasākumā.Austrālijas varasiestādes paziņojušas - kaut Austrālija asi iestājas pret narkobiznesa radīto postu, tomēr vienlīdz nepieņemams un amorāls šķiet nāvessods. Austrālijas premjers Tonijs Ebots paziņojis, ka vien doma par abu Austrālijas pilsoņu nāvessoda izpildi "rada riebumu". "Es nevēlos domāt, kas notiks, ja nāvessods tik tiešām tiks izpildīts. Aizvien ceru, ka Indonēzija pārdomās," pauda Ebots, acīmredzami brīdinot Indonēziju par diplomātisko attiecību krasu pasliktināšanos nāvessoda izpildes gadījumā. Arī abu jauno vīriešu ģimenes jau kopš 2005.gada sprieduma nemitīgi, bet bez rezultātiem centušās panākt notiesāto apžēlošanu.Tomēr Indonēzijas nostāja, šķiet, ir un paliks nelokāma. Abi Austrālijas pilsoņi ievietoti izolētās kamerās uz salas. Pašlaik nav zināms nāvessoda izpildes laiks, vien tas, ka viņi tiks nošauti kopā ar vēl astoņiem citiem par narkotiku tirdzniecību un kontrabandu notiesātajiem. Notiesātajiem par nāvessoda izpildes brīdi tiks paziņots trīs diennaktis iepriekš, taču Indonēzija sola "procesu nevilkt garumā", lai neradītu lieku spriedzi pārējiem uz salas ieslodzītajiem. Notiesātajiem pirms nāves tiks ļauts satikties arī ar ģimenēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits