Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Taizeme izsludina trīs brīvdienas plūdu skartajos reģionos

Taizeme otrdien izsludinājusi tīs brīvdienas Bangkokā un citos plūdu skartajos reģionos, jo tiek prognozēta situācijas pasliktināšanās.

Skolas, uzņēmumi un valdības iestādes būs slēgtas ceturtdien, piektdien, kā arī nākamajā pirmdienā, radot darba steigā piecu dienu pārtraukumu galvaspilsētā un 20 citās provincēs.

Brīvdienas tika izsludinātas pēc ministru tikšanās, kurā tika spriests par plūdu radīto krīzi, kas plešas plašumā. Valsts centrālā banka paziņojusi, ka apsver arī finanšu tirgu slēgšanu.

Bangkokas gubernators, uzstājoties televīzijā, brīdināja Čavphrajas upes krastos dzīvojošos būt ļoti uzmanīgiem, jo pirmdien ūdens līmenis upē sasniedza rekordaugstu līmeni - divus metrus un 30 centimetrus.

"Ja situācija turpināsies šādos apstākļos, ūdens līmenis šajā nedēļas nogalē sasniegs 2,60 metrus, bet vidējais plūdu dambju līmenis ir 2,50 metri," paziņoja gubernators.

Lai runātu par krīzi, valdības ministri tikās lidostā uz ziemeļiem no pilsētas centra, kur tagad iekārtotas pajumtes un atbalsta dienestu centrs. Tomēr apkārtējos ceļus jau ir pārpludinājis ūdens.

"Mēs esam nobažījušies par evakuējamajiem, jo ir problēmas ar pārvietošanos. (..) Mēs pārvietosim viņus uz drošākiem rajoniem," paziņoja Taizemes premjerministre Jinglaka Šinavatra.

Spēcīgs lietus Taizemē pieturas jau trīs mēnešus, plūdiem stiepjoties arvien dziļāk 12 miljonu cilvēku lielajā valsts galvaspilsētā. Līdz šim plūdos gājuši bojā jau vairāk nekā 360 cilvēki un izpostītas miljoniem māju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits