Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Tiesu darbi pastiprina Berluskoni problēmas

Itālijas valdības vadītājs Silvio Berluskoni tiek pakļauts arvien asākai kritikai par dienesta stāvokļa izmantošanu privātās interesēs, jo viņa pretinieki uzskata, ka S.Berluskoni izmanto varu, lai atvairītu apsūdzības korupcijā un iebiedētu neatkarīgo presi. S.Berluskoni ar bažām gaida šonedēļ plānoto Konstitucionālās tiesas spriedumu, kas viņam varētu atņemt imunitāti pret stāšanos tiesas priekšā. Turklāt pilnā sparā turpinās «seksa skandāls», ko izraisīja ziņas par S.Berluskoni izklaidēm ar prostitūtām.

Preses brīvība briesmās

Nedēļas nogalē Romas ielās izgāja desmitiem tūkstošu cilvēku, kas protestēja pret S.Berluskoni centieniem vājināt preses brīvību. Kritiķi atgādina, ka S.Berluskoni ģimenei pieder virkne plašsaziņas līdzekļu, turklāt kā valdības vadītājs viņš var ietekmēt arī sabiedriskās televīzijas darbu. S.Berluskoni iesūdzējis tiesā opozīcijai draudzīgos laikrakstus, kas plaši atspoguļo viņa seksa skandālu; viņš arī aicinājis uzņēmējus atturēties no reklāmas izvietošanas šajos laikrakstos. Žurnālistu organizācijas Reportieri bez robežām vadītājs Žans Fransuā Žiljārs uzskata, ka S.Berluskoni ar šādu rīcību tuvina Itāliju tādām valstīm kā Baltkrievija un Zimbabve, kur preses brīvība ir ļoti ierobežota. Viņam piekrīt arī žurnālistikas pētnieks Stefans Russ-Mols, kurš intervijā Bloomberg secina: «Berluskoni arvien vairāk uzvedas kā diktators, nevis demokrātiskas valsts premjers, kas ciena preses brīvību.»

Premjera harēms

73 gadus vecais S.Berluskoni kategoriski noliedz, ka būtu maksājis par seksu ar prostitūtām, kas apmeklēja viņa rezidenci. Taču presē parādās arvien jaunas prostitūtu atklāsmes. «Berluskoni zināja, ka esmu prostitūta,» telesabiedrībai RAI pavēstīja 42 gadus vecā Patrīcija D'Adārio, kura esot pavadījusi nakti ar premjeru. Prostitūtai radies iespaids, ka viņa ir daļa no harēma, jo premjera rezidencē bijušas vēl 20 sievietes.

Neveiksmes turpina vajāt S.Berluskoni arī biznesa jomā, jo Milānas tiesa nolēmusi, ka viņa uzņēmumam Fininvest jāmaksā 750 miljonu eiro kompensācija uzņēmumam CIR, kas pieder viņa konkurentam Karlo De Benedeti. Šis spriedums saistīts ar nelikumībām, kas gandrīz pirms 20 gadiem notikušas izdevniecības Mondadori pārņemšanas procesā.

Šonedēļ gaidāms Konstitucionālās tiesas spriedums par likumu, kas S.Berluskoni piešķīra imunitāti pret tiesāšanu, kamēr viņš ir premjera amatā. Prokurori uzskata, ka šis likums ir pretrunā Itālijas konstitūcijai, jo visiem pilsoņiem jābūt vienlīdzīgiem likuma priekšā. Ja tiesa atcels likumu, S.Berluskoni atkal nāksies iesaistīties cīņā ar prokuroriem, kas jau sen cenšas panākt viņa notiesāšanu par korupciju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits