Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Tramps: Konflikts ar Ziemeļkoreju ir iespējams

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien intervijā aģentūrai Reuters atzinis, ka iespējams liels konflikts ar Ziemeļkoreju par tās raķešu un kodolprogrammu, bet uzsvēra, ka viņš dotu priekšroku diplomātiskam risinājumam. "Pastāv iespēja, ka mums var sanāk liels, liels konflikts ar Ziemeļkoreju," sacīja Tramps.

Viņš veltīja atzinīgus vārdus Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam par Ķīnas palīdzību mēģinājumos savaldīt Phenjanu.

"Es domāju, ka viņš ļoti cenšas. Viņš noteikti nevēlas piedzīvot nemierus un sakāvi. (..) Viņš ir labs cilvēks. Viņš ir ļoti labs cilvēks, un es esmu viņu ļoti labi iepazinis," sacīja Tramps.

Trampa administrācija trešdien pasludināja Ziemeļkoreju par "draudu nacionālajai drošībai un augstāko ārpolitikas prioritāti". Administrācija norādīja, ka koncentrējas uz ekonomisko un diplomātisko spiedienu, tostarp Ķīnas sadarbību, centienos savaldīt Ziemeļkoreju.

ASV amatpersonas sacīja, ka militāri uzbrukumi saglabājas kā variants, bet noraidīja tos kā maz ticamus, lai gan Tramps pēdējās nedēļās ir nosūtījis lidmašīnu bāzes kuģi un kodolzemūdeni uz Korejas pussalu, šādi demonstrējot ASV spēku.

Intervijā Reuters Baltā nama saimnieks arī paziņoja, ka vēlas, lai Dienvidkoreja sedz izmaksas par pretraķešu aizsardzības sistēmu THAAD (Terminal High Altitude Area Defence), kas tiek izvietota Dienvidkorejā pēc Ziemeļkorejas ballistisko raķešu izmēģinājumiem. THAAD izmaksas aplēstas miljarda ASV dolāru apmērā.

Tramps arī paziņoja, ka lielā tirdzniecības deficīta dēļa ar Seulu domā pārskatīt vai vispār pārtraukt ASV brīvās tirdzniecības līgumu ar Dienvidkoreju.

ASV prezidents arī sacīja, ka apsver domu nākamajā mēnesī, apmeklējot Eiropu, piestāt arī Izraēlā un Saūda Arābijā. Tramps sacīja, ka vēlas redzēt mieru Izraēlas un palestīniešu starpā.

Jau vēstīts, ka aprit arī 100 dienas, kopš Tramps ir amatā - simbolisks pirmais atskaites punkts par paveikto. Laikraksts Diena piektdien vēsta, ka pašlaik gan ASV prezidentam neveiksmju ir daudz vairāk par panākumiem.

Top komentāri

Undo
U
Bez jel kadas auklesasn ir jaiznicina Ziemelkorejas debila vadiba un Ziemelkoreja ir jaapvieno ar Dienvidkoreju, jo sis divas tauta ir viena tauta, tikai sadalitas pec politiskiem ieskatiem. Vai tas nav kaut kads vajprats, kam ir tuvuma bijusi vai savu ietekmi likusi krievija tur valda nabadziba, postas, bads, nave...
Vārds
V
Šeit neatbalstu Trampu un ASV. Ar kādām tiesībām ASV diktēs noteikumus citai suverēnai valstij. Ne jau Ziemeļkoreja nopostīja Lībiju un Irāku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits