Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tramps slavē Kima "viedo rīcību"

ASV prezidents Donalds Tramps atzinīgi novērtējis Ziemeļkorejas diktatora Kima Čen Una pēdējos publiskos izteikumus. Proti, Kims paziņojis, ka vēl neīstenošot plānu dot triecienu ASV teritorijai Klusajā okeānā - Guamai, jo esot gatavs "vēl nedaudz paskatīties uz jeņķu muļķīgo un stulbo rīcību".

Savā Twitter kontā Tramps norādījis, ka "Kims Čen Uns izdarījis ļoti viedu un labi pamatotu lēmumu. Alternatīva (proti, raķešu izšaušana uz Guamu), būtu nepieņemama un katastrofiska."

Jāatgādina, ka Ziemeļkorejas režīma kontrolētais propagandas rupors KCNA vēstīja, ka līderis Kims Čen Uns bijis sajūsmā par plānu izšaut raķetes uz Guamu, taču nolēmis to pagaidām vēl neīstenot. Pēc kārtējiem draudiem no Phenjanas ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss skaidri norādīja, ka šāda Ziemeļkorejas rīcība nozīmētu konflikta sākumu: "Šajā pasaulē neviens uz cilvēkiem nešauj, ja vien nav gatavs ciest šādas rīcības sekas." 

Tramps iepriekš pavēstījis, ka tad, ja Ziemeļkoreja turpinās draudēt ASV, tad Savienotās Valstis Ziemeļkorejai došot tādu triecienu, kādu pasaule vēl nav redzējusi. Šie paziņojumi arī izprovocēja Phenjanas režīmu atbildēt ar draudiem izšaut raķetes Guamas virzienā kā "brīdinājuma signālu".

Jāatgādina, ka Guama ir būtiska ASV bruņoto spēku bāze klātbūtnes nodrošināšanai Klusajā okeānā - tur izvietoti vairāki tūkstoši ASV militāristu, kā arī viņu ģimenes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits