Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Trīskāršojies pret Android lietotājiem vērsto finansiālo kiberuzbrukumu skaits

Mobilās platformas Android lietotāji trīs reizes biežāk saskaras ar kiberdraudiem, kuru mērķis ir viņu nauda, secināts virtuālās vides drošības sistēmu izstrādātāju Kaspersky Lab veiktajā pētījumā par 2014.gadā konstatētajiem finansiālajiem draudiem.

Kaspersky Lab eksperti vēsta, ka visa 2014.gada laikā uzņēmuma izstrādājumi ir bloķējuši vairāk nekā divus miljonus finansiālo kiberuzbrukumu Android lietotājiem - tas ir trīs reizes vairāk nekā 2013.gadā. Vienlaikus gandrīz četras reizes audzis uzbrukumiem pakļauto šīs platformas mobilo ierīču īpašnieku skaits.

Draudu nopietnību apliecinot, ka 48% Android paredzēto ļaunprogrammatūru ir banku vai īsziņu Trojas zirgi, un tieši tie medī lietotāju konfidenciālos datus, kas paver kibernoziedzniekiem tiešu piekļuvi naudai.

Paaugstināta riska zonā atrodas lietotāji Krievijā, jo vislielākais incidentu skaits ar šādu ļaunprogrammatūru iesaisti ir konstatēts tieši tur - 64% no pasaules kopējā rādītāja.

"Android ir vispopulārākā mobilā platforma, un tās lietotāju skaits nemitīgi aug. Tomēr pagājušajā gadā mēs novērojām tik strauju un būtisku lietotāju naudas zagšanai paredzēto ļaunprogrammatūru daudzuma pieaugumu, ka šo tendenci nevar izskaidrot vienīgi ar Android pārvaldītu ierīču skaita palielināšanos," stāsta Kaspersky Lab vadošais reģionālais eksperts Lielbritānijā Deivids Emms.

Kaspersky Lab ir viens no pasaulē lielākajiem privātajiem informācijas tehnoloģiju drošības programmu izstrādes uzņēmumiem. Uzņēmums reģistrēts Apvienotajā Karalistē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits