Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ukrainā sāk strādāt humānais koridors mierīgo iedzīvotāju izvešanai no Sumu pilsētas

Otrdien sāk strādāt humānais koridors mierīgo iedzīvotāju izvešanai no Sumu pilsētas uz Poltavu, paziņojusi Ukrainas vicepremjere un ministre uz laiku okupēto teritoriju reintegrācijas jautājumos Irina Vereščuka.

"Šodien sāks strādāt humānais koridors Sumu pilsētai. Šis fakts ir oficiāli saskaņots ar Krievijas Aizsardzības ministriju atbilstošā vēstulē Starptautiskajai Sarkanā Krusta komitejai. Respektīvi, dokumentāls apstiprinājums ir gan Sarkanajam Krustam, gan mums kā pusei, ar kuru saskaņota humānā koridora atvēršana," sacīja Vereščuka.

Viņa piebilda, ka reāla uguns pārtraukšana humānā koridora maršrutā kļūs par pamatu tam, vai informēt iedzīvotājus par iespēju evakuēties.

Viņa uzsvēra, ka citi maršruti nav saskaņoti.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirils Timošenko savā "Telegram" kanālā ziņo, ka pirmais evakuācijas posms jau ir sācies un publicēja video, kurā redzamas evakuācijas kolonnas ar iedzīvotājiem. 

Krievijas Aizsardzības ministrija otrdienas rītā paziņoja, ka no.plkst.10 atvērti humānie koridori Kijevas, Harkivas, Mariupoles, Sumu un Čerņihivas iedzīvotāju evakuācijai.

Krievija jau pirmdienas rītā paziņoja par koridoru izveidošanu civiliedzīvotāju evakuācijai no vairākām aplenktām Ukrainas pilsētām, kurās pasliktinās humānā situācija.

Ukraina tomēr atteicās evakuēt civiliedzīvotājus pa šiem maršrutiem, jo četri no sešiem Maskavas ierosinātajiem koridoriem ved uz Krieviju vai Baltkrieviju.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdienas vakarā paziņoja, ka Krievijas armija kavē Ukrainas civiliedzīvotāju evakuāciju pa humānajiem koridoriem un tās vietā plāno īstenot propagandas akciju.

Viņš sacīja, ka Krievijas teroristi apšauda humāno koridoru maršrutus, atstājot neskartus tikai koridorus neliela cilvēku skaita evakuācijai uz okupētajām teritorijām, lai radītu propagandas ainu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits