Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Valensa: Homoseksuāliem deputātiem parlamentā būtu jāsēž pēdējos solos

Arodkustības Solidaritāte leģendārais līderis un bijušais Polijas prezidents Lehs Valensa paziņojis, ka homoseksuāliem likumdevējiem plenārsēžu zālē būtu jāsēž pēdējos solos, nevis pirmajās rindās, vēsta Polijas Radio. "Homoseksuāļiem vajadzētu sēdēt plenārsēžu zāles pēdējā solā vai pat aiz sienas, bet nevis kaut kur priekšpusē," intervijā raidorganizācijai TVN24 sacīja eksprezidents.

Izsakoties par nesen parlamentā notikušajām debatēm par heteroseksuālo un homoseksuālo pāru civilo partneratiecību legalizāciju, Valensa norādīja: "Mazākums nevar uzspiest sevi vairākumam." "Viņiem ir jāzina, ka viņi ir minoritāte, un viņiem ir jāpielāgojas mazākām lietām," sacīja 1983.gada Nobela Miera prēmijas laureāts, piebilstot, ka viņš nebūtu balsojis par Annu Grodzku - Eiropas pirmo transseksuālo parlamentārieti -, kad tās pārstāvētā Palikota kustība janvārī nominēja viņu vicespīkeres amatam.

Roberts Bedrons - Polijas pirmais parlamenta deputāts, kurš neslēpj, ka ir gejs -, reaģējot uz eksprezidenta spriedumiem, sacīja, ka "labprāt tiktos ar Lehu Valensu". "Es mīlu Lehu Valensu, jo, ja nebūtu viņa, es šeit ar jums tagad nesarunātos," TVN žurnālistam sacīja Bedrons, kurš arī pārstāv Palikota kustību. "Tomēr viņa dēlam [Eiropas Parlamenta deputātam Jaroslavam Valensam] vajadzētu viņu apsēdināt un dažas lietas paskaidrot - par civilajām partnerattiecībām un ārpusdzemdes apaugļošanu," piebilda deputāts.

Valdošā centriski labējā partija Pilsoniskā platforma, kurai Valensa iepriekš paudis savu atbalstu, vēl nav apliecinājusi vienotu pozīciju jautājumā par civilajām partnerattiecībām un ārpusdzemdes apaugļošanu.

Premjerministrs Donalds Tusks solījis, ka viņa partija pirmdien lems par tieslietu ministra un Pilsoniskās platformas konservatīvā spārna politiķa Jaroslava Govina turpmāko likteni valdībā. Šis jautājums kļuvis aktuāls, jo Govins vadījis vairākas kampaņas, lai parlamentā nobloķētu balsojumus par civilo partnerattiecību legalizāciju.

Top komentāri

ārsti
ā
LATVIJAS ĀRSTU VĒSTULE VALDĪBAI Mēs, ārsti, parakstāmies par sekojošo: 1/ Neviens netikums, amorāla rīcība vai noziedzīgs motīvs pats par sevi (per se) nevar tikt uzskatīts par normālas uzvedības variantu, tomēr ilgstošākā periodā netikums spēj radīt personas slimīgu psiholoģisku vai fizisku atkarību un uzvedības kroplības. 2/ Apgalvojums, ka homoseksualitāte ir normālas uzvedības pieļaujams variants, neatbilst patiesībai, ir melīgs un dezinformē sabiedrību. Par slimīgu jāatzīst šī netikuma izraisīto atkarību un no tās izrietošās perversās rīcības. Lai atbrīvotos no minētās atkarības, nepieciešama brīva un motivēta griba, dažkārt – profesionāla medicīniska palīdzība. 3/ Ir kategoriski nepieļaujami nelielas ļaužu grupas mēģinājumi popularizēt sabiedrībā amorālu uzvedību un, dezinformējot Likumdošanas institūcijas par homoseksualitātes būtību, ievazāt šo netikumu dažādās sabiedrības dzīves sfērās. Mēs aicinām valsts Prezidenti, Saeimu un Ministru kabinetu apturēt jebkuras likumdošanas iniciatīvas, kuras, balstoties uz nepatiesu informāciju pieļauj homoseksualitātes – viennozīmīgi nosodāma netikuma – izplatīšanos mūsu sabiedrības dzīvē. Rīgā, 2007. gada martā Šo paziņojumu ir parakstījuši 240 Latvijas Ārstu biedrības ārsti, dokuments iesniegts Ministru prezidentam
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits