Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Vecāki bērnu invalīdu gadu tur ieslēgtu šķūnī kopā ar teliņu

Krievijā, Belgorodas apgabala Čerņanskas rajonā, atrasts kāds 13 gadus vecs puika, kuru vecāki gadu turējuši šķūnī kopā ar teliņu, ziņo ārvalstu mediji.

Atbildīgajiem dienestiem par šo vecāku nežēlību ziņojuši kaimiņi, kuri atklājuši, ka puika, kuram ir garīgi traucējumi, šķūnī dzīvo pilnīgi kails, netīrs un izbadējies.

Sociālā dienesta darbinieki iepriekš ne reizi vien piedāvājuši vecākiem 13 gadus veco Vasīliju M. ievietot specializētā internātā bērniem ar garīgiem traucējumiem. Pirms diviem gadiem māte arī piekritusi. Tomēr, kad viņa uzzināja, ka tādā gadījumā vairs nesaņems pensiju, kas paredzēta bērnam invalīdam, uzreiz puiku no internāta izņēmusi. Māte gan bērnam neatvēlēja istabu mājā, bet puiku ieslēdza šķūnī.

Kaimiņi stāsta, ka, izņemot Vasīliju, Marijas un Andreja ģimenē vēl dzīvo trīs bērni. "Viņi negribēja, lai slimais bērns traucē veselajiem dzīvot. Bet arī pensiju par bērnu viņi negribēja zaudēt," stāsta kaimiņi.

Kad ieradās atbildīgie dienesti, speciālisti atrada 13 gadus veco puiku šķūnī, kam bijuši aizsisti logi. Puisis esot gulējis gultā, zem saplēstas segas pilnīgi kails, netīrs un izsalcis. Šķūnī neesot bijis ne ēdiens, ne apģērbs, ne apavi. Šķūņa durvis no ārpuses bijušas aizslēgtas, lai bērns netiktu laukā.

Mediji vēsta, ka vienam no policistiem kabatā bijis apelsīns un puika, tievajām rociņām sagrābis augli, notiesājis to ar visu mizu.

"Vasīlijs pats pārvietojas ar lielām grūtībām, nezinām, kā viņš nenosala. Laikam, kad bija pavisam auksti, gulējis, piespiedies pie teliņa," stāstīja kaimiņi. Viņi norādīja, ka dažreiz esot dzirdējuši, kā puika šķūnī žēlabaini īd, bet nedomāja, ka tas ir bērns. "Baidījāmies noticēt šādai nežēlībai," piebilda kaimiņi.

Šobrīd nomocītais bērns ievietots psihoneiroloģiskajā klīnikā. Ārsti konstatējuši, ka no vientulības un nepienācīgas aprūpes zēna stāvoklis bija pasliktinājies.

Čerņanskas rajona prokurors vērsies tiesā ar prasību atņemt vecāku tiesības 44 gadus vecajam Andrejam un 41 gada vecajai Marijai, kuri šādi izturējušies pret savu 13 gadus veco dēlu Vasīliju. Noskaidrots, ka patlaban Marija ir piektā bērna gaidībās.

Policija arī sākusi pārbaudi, lai noskaidrotu, vai vecāku rīcībā saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes, kas saistītas ar vecāku pienākumu nepildīšanu, cietsirdīgu izturēšanos pret nepilngadīgo, kā arī bērna pamešanu novārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits