Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vētra Marija pēc posta darbiem Dominikā virzās Puertoriko virzienā

Vētra Marija, kas nu spēka ziņā svārstās starp ceturtās un piektās kategorijas vētru, pēc pamatīga posta nodarīšanas Dominikā nu dodas Puertoriko virzienā, kur draud ar "katastrofiska mēroga" postažu, vēsta CNN.

"Neviena no pašreizējām paaudzēm nav piedzīvojusi šādu vētru kopš 1928. gada vētras. Šī ir bezprecedenta atmosfēras sistēma," paziņojis Puertoriko gubernators Rikardo Rosello, mudinot iedzīvotājus nekavējoties meklēt drošu patvērumu. Gubernators brīdinājis, ka ārkārtas dienestu darbinieki vairs nespēs sniegt pienācīgu palīdzību, kolīdz vētras nestā vēja ātrums sasniegs 80 kilometrus stundā.

"Jāņem vērā, ka jāsaudzē arī glābēju dzīvības. Ja jūs dzīvojat vietā, kas pakļauta plūdu riskam, vai dzīvojat no koka būvētās ēkās, tagad ir laiks meklēt drošu patvērumu," uzsvēris Rosello. "Mūsu vienīgais mērķis šobrīd ir garantēt, lai tiktu glābtas cilvēku dzīvības." Valstī šobrīd izveidotas aptuveni ārkārtas patvertnes.

Pirms tam Marija jau nopostījusi daļu Dominikas, kur sauszemi sasniedza brīdī, kad bija piektās kategorijas vētra ar vēja ātrumu līdz pat 260 kilometriem stundā. Salu valstī nopostīti ļoti daudzi mājokļi, tostarp premjerministra māja. "Esam zaudējuši visu, kas labojams un glābjams par naudu," norādījis Dominikas premjers Rūzvelts Skerits. Viņš uzsvēris, ka nu lielākās bažas ir par cilvēku drošību, jo pastāvīgās lietavas var izraisīt zemes nogruvumus. Marija ir līdz šim spēcīgākā vētra, kas sasniegusi Dominikas sauszemes daļu.

Tikmēr Puertoriko notiek steidzīgi gatavošanās darbi, tostarp slēgta lielākā lidosta. Cilvēki veikalos steidz iegādāties pirmās nepieciešamības preces, pārtiku un dzeramo ūdeni. Izsludināts vispārējs brīdinājums, turklāt ne tikai Puertoriko, bet arī ASV un Britu Virdžīnās, Gvadelupā un citviet.

ASV prezidents Donalds Tramps izziņojis ārkārtas deklarāciju par palīdzības sniegšanu Puertoriko.

Meteorologi prognozē, ka Marija Puertoriko sasniegs otrdienas naktī vai trešdienas rītā.

Jau vēstīts, ka pamatīgu postu Karību jūras reģiona salām nodarīja vētra Irma, turklāt tieši Puertoriko uzņēma daudz vētrā Irma cietušo no citām salu valstīm.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits