Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

VIDEO: Nepieredzēti spēcīga smilšu vētra Teherānā prasījusi četru cilvēku dzīvības

Irānas galvaspilsētu pirmdien pārsteigusi nepieredzēti spēcīga smilšu vētra, kas prasījusi četru cilvēku dzīvības. Cietuši vēl vismaz 27 cilvēki, divu ievainoto stāvoklis ir kritisks.

Sociālajos medijos ievietotas fotogrāfijas, kurās redzams, kā Teherānai veļas tuvāk milzīgs smilšu mākonis. Vējš, kura ātrums pārsniedza 30 metrus sekundē, triecis pa ielām smiltis, ietinot pilsētu tumsā un liekot cilvēkiem steigšus meklēt pajumti. Gaisa temperatūra īsā brīdī kritusies no 33 līdz 18 grādiem. Izgāzti koki, bez elektroenerģijas palikušas aptuveni 50 000 mājsaimniecību. Apturēta aviosatiksme no Teherānas, nopietni traucēti telefonsakari un interneta darbība.

"Izskatās kā Holivudas filmā par pasaules galu, man tiešām bail," atzinusi kāda sieviete, patveroties veikalā pilsētas centrā. "Nekad neko tādu neesmu pieredzējis," piebildis līdzās stāvošs vīrietis.

Stundas ceturksni vēlāk sācis līt, bet stiprais vējš mazliet pierimis tikai pēc pusotras stundas. Cilvēki pamazām sākuši atgriezties ielās, tomēr daudzi joprojām atturas iziet no mājām.

Pēc ārkārtējo situāciju dienesta amatpersonu teiktā, četrus cilvēkus nospieduši krītoši koki, bet desmit no ievainotajiem cietuši autokatastrofā, kas saistīta ar krasu redzamības pasliktināšanos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits