Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Viesuļvētra Berila prasa sešu cilvēku dzīvības Karību jūras salās

Karību jūras dienvidaustrumu daļas salas ir piemeklējusi viesuļvētra "Berila" ("Beryl"), prasot sešu cilvēku dzīvības, un tā bija kļuvusi par spēcīgāko viesuļvētru, kas jebkad reģistrēta šajā gada laikā.

"Berila" pirmdienas vakarā uz neilgu laiku sasniedza bīstamāko 5.kategoriju kā "potenciāli katastrofāla" viesuļvētra, bet vēlāk zaudēja daļu intensitātes un atkal kļuva par 4.kategorijas vētru, otrdienas pēcpusdienā paziņoja ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC).

"Berila" ar vēju stiprumu līdz 250 kilometriem stundā tagad ir 4.kategorijas viesuļvētra, tikai nedaudz atpaliekot no 251 kilometriem stundā, kas ir 5.kategorijas robeža, informēja NHC.

Berila sasniedza sauszemi pirmdienas rītā Grenadai piederošajā Karriaku salā kā 4.kategorijas viesuļvētra. Tā nodarīja postījumus Karriaku un Mazās Martinikas salās, sagraujot mājas un pārraujot elektrības un telekomunikāciju vadus.

Stipras lietusgāzes un spēcīgi vēji skāra arī Grenadai kaimiņos esošās salu valstis, tostarp Sentvinsentu un Grenadīnas, un Sentlūsiju, kā arī Venecuēlas teritoriju.  

Apstiprināto viesuļvētras upuru skaits ir pieaudzis līdz sešiem cilvēkiem, no kuriem trīs gājuši bojā Grenadā, divi - Venecuēlā, un viens - Sentvinsentā un Grenadīnās.

Ir gaidāms, ka "Berila" trešdien atnesīs dzīvību apdraudoša spēka vēju un vētru Jamaikā, bet trešdienas vakarā un ceturtdien - Kaimanu salās, teikts NHC jaunākajā brīdinājumā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits