Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziemeļkoreja apstiprina pirmo Covid-19 gadījumu un izsludina ārkārtējo situāciju

Ziemeļkoreja ir apstiprinājusi pirmo Covid-19 gadījumu savā teritorijā un izsludinājusi "smagu ārkārtējo situāciju", ceturtdien ziņoja valsts mediji.

Ziemeļkoreja līdz šim nebija atzinusi nevienu Covid-19 gadījumu savā teritorijā. Kopš pandēmijas sākuma 2020.gadā Ziemeļkorejas valdība īstenoja stingru Covid-19 blokādi uz savām robežām.

Phenjanā paņemti paraugi no pacientiem, kas sirgst ar drudzi, "atbilst" ļoti lipīgajam Covid-19 omikrona variantam, ziņoja oficiālā valsts ziņu aģentūra "Korean Central News Agency" (KCNA).

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un citas augstākās amatpersonas sarīkoja politbiroja krīzes sanāksmi, lai apspriestu Covid-19 uzliesmojumu, un paziņoja, ka viņi ieviesīs "maksimāli ārkārtēju" vīrusa kontroles sistēmu.

Kims sanāksmē paziņoja, ka "mērķis ir visīsākajā laika periodā likvidēt" šo vīrusu. 

"Viņš mums apliecināja, ka tautas augstā politiskā apzinīguma dēļ (..) mēs noteikti pārvarēsim ārkārtējo situāciju," ziņoja KCNA.

Kims aicināja pastiprināt robežkontroli un lokdauna pasākumus, aicinot pilsoņus "pilnīgi bloķēt ļaundabīgā vīrusa izplatību, pamatīgi bloķējot savas zonas visās pilsētās un apgabalos".

Visa uzņēmējdarbība un ražošana tiks organizēta tā, lai katra darba vienība būtu "izolēta", novēršot slimības izplatīšanos, piebilda KCNA.

Eksperti uzskata, ka Ziemeļkorejā pret Covid-19 nav vakcinēts neviens no 25 miljoniem iedzīvotāju, jo valsts noraidīja vakcinācijas piedāvājumus no Pasaules Veselības organizācijas, Ķīnas un Krievijas. Ziemeļkorejas nepilnīgajai veselības aprūpes sistēmai būtu grūti tikt galā ar lielu Covid-19 uzliesmojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits