Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

113 gadus veca spāniete izveseļojusies no Covid-19

113 gadus veca sieviete, kas tiek uzskatīta par vecāko cilvēku Spānijā, ir izveseļojusies no Covid-19 pansionātā, kur vairāki citi iemītnieki miruši no šīs slimības, otrdien paziņoja šī pansionāta administrācija.

113 gadus vecā Marija Branjasa, kas dzimusi ASV, aprīlī inficējās pansionātā Santa Maria del Tura valsts austrumu pilsētā Olotā, kur viņa dzīvojusi pēdējos 20 gadus, un cīnījās ar slimību, atrodoties izolācijā savā istabā.

"Viņa pārcieta šo slimību un jūtas labi," sacīja pansionāta preses sekretāre, piebilstot, ka Branjasai izpaudušies tikai viegli simptomi.

"Viņa tagad jūtas labi, viņai pagājušajā nedēļā tika veikts [koronavīrusa] tests un tā rezultāts bija negatīvs," teica pansionāta preses sekretāre, nesniedzot sīkākas ziņas.

Trīs bērnu māte Branjasa pavadīja izolācijā savā istabā vairākas nedēļas, un tur tika ielaists tikai viens darbinieks aizsargtērpā, lai viņu pārbaudītu, ziņoja Katalonijas reģiona televīzija TV3. 

TV3 pārraidītā videoierakstā Branjasa ļoti atzinīgi izteicās par pansionāta darbiniekiem. Kad viņai jautāja par ilgā mūža noslēpumu, Branjasa atbildēja, ka viņai ir paveicies ar "labu veselību".

Branjasa piedzima 1907.gada 4.martā ASV Sanfrancisko pilsētā, kur viņas tēvs no Spānijas ziemeļiem strādāja par žurnālistu. Pirmā pasaules kara laikā viņa ar ģimeni pārcēlās uz Spāniju, kur pieredzēja gan spāņu gripas pandēmiju, gan Spānijas pilsoņkaru. 

Top komentāri

Dieva plāni ir apbrīnojami.
D
Un Covid-19 nav nekas cits.
j
malacis!
esunes
e
Laikam pēc Spāņu gripas nekas vairs neķer!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits