Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Brexit: Lielbritānijas valdība atklāj plānus par valsts izstāšanos no ES

Lielbritānijas valdība ceturtdien pirmo reizi oficiāli atklājusi detaļas par stratēģiju, kā Lielbritānija plāno izstāsies no Eiropas Savienības (ES), vēsta CNN.

"Baltie papīri", kas sastāv no 77 lapām, tika publicēti dienu pēc tam, kad likumdevēji ar pārliecinošu balsu vairākumu nobalsoja par likumu, kas, kad tiktu pabeigts, sniegtu Mejai pilnvaras iedarbināt Lisabonas līguma 50.pantu - formālo procesu atstājot ES pārziņā.

Baltajos papīros vēstīts, ka valdība meklēs "jaunu stratēģisko partnerību" ar Eiropu, kas ietvertu vienotā tirgus "elementus". Tajā teikts, ka valdība cer uz "laicīgu vienošanos" par ES pilsoņu statusu Lielbritānijā - strīdīgs jautājums premjerministrei Terēzai Mejai.

Pirmo reālo ieskatu par valdības stratēģiju Meja sniedza runas laikā janvārī, kad viņa paziņoja, ka par galīgo par galīgo Brexit vienošanos ļaus lemt abām Lielbritānijas parlamenta palātām.

Daudzi cer, ka baltie papīri - dokuments, kurā izklāstīti valdības priekšlikumi - sniegs plašāku ieskatu pirms parlamenta locekļi nākamnedēļ debatēs par likumprojektu, kas ļaus valdībai sākt izstāšanās sarunas.

Lielbritānijas pārstāvis, kas atbild par valsts izstāšanos no ES, Deivids Deiviss paziņoja Pārstāvju palātai, ka baltie papīri apliecina to, ka Lielbritānijas nostāja sarunās būs balstīta uz tiem pašiem 12 punktiem, kurus Meja minēja savā runā janvārī.

Deiviss uzsvēra, ka Lielbritānija vēlas, lai "Eiropas Savienība gūtu panākumus gan politiski, gan ekonomiski", kā arī viņi sarunu procesā iesaistīsies tā, lai abas puses gūtu abpusēju labumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits