Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Brexit sarunas: Lielbritānija tomēr vēl nevienojas ar ES

Šodien notikušajās sarunās Lielbritānija un Eiropas Savienība (ES) tomēr nenonāca pie kopsaucēja, kas dotu iespēju izstāšanās sarunās pāriet nākamajā fāzē, paziņojusi Lielbritānijas premjere Terēza Meja. Vienlaikus viņa zināja teikt - kaut atsevišķās pozīcijās abām pusēm aizvien ir atšķirīgi redzējumi, esot "panākts progress".

Meja preses konferencē, kurā piedalījās arī Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers, norādīja, ka abas puses uz sarunām atkārtoti sanāks jau līdz šīs nedēļas beigām, un viņa "ir pārliecināta, ka tās noslēgsies pozitīvi".

Arī Junkers apgalvoja, ka "par spīti pieliktajām pūlēm šodien nebija iespējams panākt gala vienošanos", piebilstot, ka to nevajadzētu uztvert kā sarunu izgāšanos. Tāpat kā Meja, arī Junkers ir pārliecināts, ka "pietiekams progress" tiks panākts vēl pirms ES līderu samita, kas notiks 14.-15.decembrī.

Eiropas Savienība (ES) jau iepriekš norādījusi, ka sarunas par ES-Lielbritānijas savstarpējās tirdzniecības regulējumu pēc Brexit netiks uzsāktas, kamēr nebūs panākta vienošanās par trim būtiskiem jautājumiem - ES pilsoņu tiesībām Lielbritānijā, Ziemeļīrijas un Īrijas robežas jautājumu un tā dēvēto "šķiršanās samaksu", kura tiek lēsta ap 50 miljardu eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits