Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eni atvērusi eiro un rubļu kontus, lai samaksātu par Krievijas gāzi

Itālijas naftas un gāzes kompānija "Eni" otrdien paziņoja, ka atvērusi eiro un Krievijas rubļu kontus, lai samaksātu par Krievijas gāzes piegādēm, tādējādi pakļaujoties Maskavas prasībām.

"Eni" norādīja, ka uzņēmums Krievijas bankā "Gazprombank" piesardzības nolūkos atvēris divus kontus, jo dažās nākamajās dienās tuvojas samaksas termiņš par dabasgāzes piegādēm.

Uzņēmums paskaidroja, ka šāda rīcība esot saskaņā ar pašreizējo starptautisko sankciju ietvaru un Itālijas varastiestādes esot informētas.

"No šodienas "Gazprom Export" un attiecīgās Krievijas iestādes apstiprinājušas, ka rēķinu izrakstīšana un apmaksa turpināsies eiro, kā tas norādīts līgumos," vēstī "Eni". "Klīringa aģents Maskavas fondu biržā veiks valūtas konvertēšanu rubļos 48 stundu laikā bez Krievijas centrālās bankas iesaistīšanās."

Kā ziņots, Krievijas prezidents Vladimirs Putins 31.martā parakstīja dekrētu, kas paredz no 1.aprīļa pieņemt samaksu par dabasgāzi no valstīm, kuras Krievija uzskata par nedraudzīgām, tikai rubļos.  Krievija ieviesusi sistēmu, ka klients samaksu var pārskaitīt eiro vai dolāros, taču klientam jāatver rubļu konts, kurā tiks ieskaitīta samaksātā summa, konvertēta rubļos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits