Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aptauja: Džonsons vēlēšanās nodrošinās sev pārliecinošu vairākumu

Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona vadīta Konservatīva partija decembrī gaidāmajās parlamenta ārkārtas vēlēšanās iegūs pārliecinošu vairākumu, liecina trešdien publiskotie aptaujas rezultāti.

Pirmstermiņa vēlēšanas, kas paredzētas 12.decembrī, tika izsludinātas pēc tam, kad parlaments atteicās apstiprināt Džonsona panākto vienošanos par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Saskaņā ar sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma YouGov aplēsēm toriji vēlēšanās izcīnīs 359 no 650 parlamenta apakšpalātas deputātu vietām, kas ir par 41 mandātu vairāk nekā 2017.gada vēlēšanās un par 61 vietu vairāk nekā pašreizējā konservatīvo pārstāvniecība apakšnamā, kas sarukusi pēc vairāku deputātu aiziešanas no frakcijas, paužot neapmierinātību ar Džonsona Brexit politiku.

Tikmēr leiboristi, kuru pašreizējā frakcija zaudējusi 19 deputātus, kas bijuši neapmierināti ar partijas līdera Džeremija Korbina attieksmi pret antisemītismu un Brexit, vēlēšanās var cerēt uz 211 vietām, kas ir par 51 mandātu mazāk nekā pēc 2017.gada vēlēšanām.

Savukārt Skotu nacionālā partija (SNP) varētu savu pārstāvniecību palielināt par astoņiem deputātiem, izcīnot 43 no Skotijai atvēlētajām 59 vietām.

Tajā pašā laikā liberāldemokrāti, kas 2017.gadā ieguva 12 mandātus, bet šobrīd, pateicoties pārbēdzējiem, savu frakciju palielinājuši līdz 20 deputātiem, varētu iegūt tikai 13 vietas.

YouGov, kas pēc laikraksta The Times pasūtījuma atsevišķi izvērtējusi situāciju katrā no vēlēšanu apgabaliem, tiek uzskatīts par autoritatīvu sabiedrības noskaņojumu pētnieku, jo uzņēmumam izdevās precīzi prognozēt iepriekšējo vēlēšanu iznākumu.

Arī vairums citu analītiķu uzskata, ka vēlēšanas nodrošinās Džonsonam pārliecinošu vairākumu, jo kopumā par torijiem gatavojas balsot aptuveni 44% britu.

Top komentāri

Jeremijs
J
Viss Dieva rokās, un aptauju rezultāti ir tikai varbūtība.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits