Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Aptauja: Itālijā samazinājusies uzticība ES valstīm

Itālijā pēdējā gada laikā samazinājusies uzticība Vācijai un vairākām citām Eiropas Savienības (ES) valstīm, bet nedaudz pieaugusi uzticība Ķīnai un Krievijai, liecina jauna aptauja.

Uzticība Vācijai aprīlī noslīdēja līdz 26%, salīdzinot ar 42% 2019.gada janvārī, liecina institūta Demos & Pi veiktā aptauja, kuras rezultāti publicēti laikrakstā Monday's La Repubblica.

Institūta vadītājs Ilvo Diamanti norādīja, ka šāds aptaujas iznākums bija paredzams, un tas atspoguļo Centrāleiropas un Ziemeļeiropas valdību attieksmi pandēmijas un tās izraisītās krīzes laikā.

Pandēmija ir atspoguļojusi lūzuma zonas Eiropas Savienībā (ES), tādām koronavīrusa smagi skartām valstīm kā Spānija un Itālija sūdzoties par solidaritātes trūkumu no bloka ziemeļvalstīm, piemēram, Vācijas un Nīderlandes.

Demos & Pi veiktā aptaujā atklājās, ka Itālijā uzticība ASV noslīdējusi no 38% līdz 31%, bet uzticība Ķīnai pieaugusi no 24% līdz 26%.

Itālijā par vienu procentpunktu pieaugusi uzticība arī Krievijai, sasniedzot 28%.

Savukārt uzticība Francijai samazinājusies par diviem procentpunktiem līdz 22%.

Viszemākais uzticības līmenis ir Ungārijai - tas sarucis par septiņiem procentpunktiem līdz 10%, liecina Demos & Pi aptauja.

Kamēr ES partneri šķita vienaldzīgi pret Itālijas smago stāvokli, Krievija un Ķīna sūtīja palīdzības kravas, ko daļa politologu novērtēja kā propagandas soļus.

Taču Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte pagājušajā nedēļā noraidīja bažas, ka Krievijas un Ķīnas palīdzība varētu pamudināt Itāliju novērsties no ES un NATO.

Top komentāri

Toties notiek masveida uzticēšanās
T
Covidam - 19. Tas noteikti nepievils!
Itālija
I
jau labu laiku kā solījusies Ķīnai ))
jautājums
j
"sūdzoties par solidaritātes trūkumu no bloka ziemeļvalstīm, piemēram, Vācijas un Nīderlandes" - Vācija bija uzņēmusi daudzus smagi slimus cilvēkus no Itālijas, jo Itālijas reanimācijas nodaļas nespēja at viņiem tikt galā, ziemeļvalsts Zviedrija bija sūtījusi 4 miljonus sejas masku Itālijai un Spānijai caur Francijas teritoriju, kur maskas tika rekvizētas pēc Francijas valdības rīkojuma. Vācija un Zviedrija palīdz, Francija zog, bet uzticība Francijai ir, uzticības Vācijai un Zviedrijai nav?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits