Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ar Covid-19 saslimušais Boriss Džonsons hospitalizēts

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, kuram marta beigās konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19, svētdien hospitalizēts, paziņojis britu premjera birojs.

55 gadus vecais Džonsons ievietots slimnīcā pēc ārsta ieteikuma, un tas bijis piesardzības,  nevis ārkārtējs pasākums, norādījusi Dauningstrīta, neatklājot, kurā slimnīcā premjers atrodas.

Kopš Džonsonam 27.martā tika konstatēta saslimšana ar Covid-19,  premjerminstra pienākumus viņš veica attālināti. Tomēr pirmdien valdības sēdi, kurā tiks apspriesta aktuālā situācija cīņā ar koronavīrusu, vadīs ārlietu ministrs Dominiks Rābs, kuram jāveic valdības vadītāja pienākumi, ja Džonsons to nespēj.

Uzzinājis par Džonsona hospitalizēšanu, ASV prezidents Donalds Tramps svētdien brīfingā Baltajā namā sacīja:  "Visi amerikāņi lūdzas par viņu."

Džonsona līgava Kerija Simondsa sestdien paziņoja, ka nedēļu pavadījusi gultas režīmā, jo viņai ir Covid-19 simptomi, lai gan analīzes viņai nav veiktas. 32 gadus vecā Simondsa, kas ir mātes cerībās, piebilda, ka tagad viņa jūtoties labāk. Simondsa atstājusi premjera rezidenci Dauningstrītā tūlīt pēc tam, kad Džonsonam diagnosticēts koronavīruss.

Pēc Lielbritānijas valdības svētdien publiskotajiem datiem,  ar jauno koronavīrusu inficējušos skaits valstī sasniedzis 47 806, bet ar Covid-19 mirušo skaits - 4934.

Karaliene Elizabete II svētdien uzrunā televīziijā aicināja britus cīņā ar koronavīrusu būt vienotiem un apņēmīgiem.

"Lai mums sniedz mierinājumus tas, ka lai arī, iespējams, mums būs vēl jācieš, labākas dienas atgriezīsies, mēs atkal būsim kopā ar draugiem, ar ģimenēm, mēs atkal tiksimies [ar citiem cilvēkiem]," sacīja 93 gadus vecā Elizabete II.

Top komentāri

Vidēji dienā mirst 82 cilvēki
V
Latvijā vidēji dienā nomirst 82 cilvēki. Lielbritānijā vidēji dienā nomirst 2000 cilvēki. Kaites ir visdažādākās. C-19, līdzīgi kā gripa, šos rādītājus var ietekmēt pavisam nedaudz.. Turklāt, parasti pēc šīm vīrusu invāzijām, kuru laikā mirstība nedaudz paaugstinās, mirstības līmenis pazeminās zem vidējā. Bet ko nodarīs C-19 izraisītā baiļu vīrusa pandēmija, mēs šobrīd varam tikai zīlēt.
Latvju puika
L
Ja nosprāgs kopa ar Puķinu un Trampu, visi trīs Apokalipses jātnieki būs beigti ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits