Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV nosūtīs divus karakuģus uz Melno jūru

ASV nosūtīs divus karakuģus caur Bosforu uz Melno jūru, piektdien paziņojusi Turcijas Ārlietu ministrija.

Kuģi tur paliks līdz 4.maijam, pavēstīja ministrija. Turcijas mediji ziņo, ka karakuģi Melnajā jūrā iebrauks nākamajā nedēļā.

Kāda ASV amatpersona ceturtdien telekanālam CNN izteicās, ka Vašingtona apsver šādu soli, lai atbalstītu Ukrainu, kas bažījas par Krievijas karaspēka koncentrēšanos pie tās robežām.

ASV Jūras spēki mēdz patrulēt Melnajā jūrā, bet karakuģu nosūtīšana uz turieni pašreiz būtu vēstījums Maskavai, ka ASV uzmanīgi seko līdzi situācijai, CNN sacīja amatpersona.

Saskaņā ar 1936.gadā noslēgto līgumu ASV 14 dienas iepriekš jābrīdina Turcija par savu nodomu sūtīt kuģus uz Melno jūru.

Amatpersona sacīja, ka ASV Jūras spēki arī turpina izlūkošanas lidojumus starptautiskajā gaisa telpā virs Melnā jūras, lai novērotu Krievijas karaflotes aktivitātes un karavīru kustību Krimā.

Trešdien divi ASV bumbvedēji B-1 veica lidojumus virs Egejas jūras.

Lai gan ASV neuzskata Krievijas rīcību par gatavošanos uzbrukumam, gadījumā, ja situācija mainīsies, ASV būs gatava reaģēt, CNN norādīja amatpersona.

ASV vērtējumā Krievija pašreiz veic militārās mācības un nekas neliecina, ka būtu doti rīkojumu tālākai darbībai, sacīja amatpersona, bet piebilda, ka ASV apzinās, ka tas var jebkurā brīdī mainīties.

Ukraina pagājušajā nedēļā apsūdzēja Maskavu par karaspēka koncentrēšanu pie Ukrainas ziemeļu un austrumu robežām, kā arī 2014.gadā okupētajā Krimas pussalā.

Arī Ukrainas Rietumu sabiedrotie ir nākuši klajā ar virkni paziņojumu, brīdinot Krieviju par tās darbībām pie Ukrainas robežas.

Kremlis nav noliedzis karavīru pārvietošanu, taču uzsvēris, ka Krievija nevienu neapdraudot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits