Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ASV un Ziemeļkoreja atsāk kodolsarunas

ASV un Ziemeļkorejas delegācijas ir ieradušās Stokholmā uz jaunu kodolsarunu kārtu, vēstīja Zviedrijas plašsaziņas līdzekļi.

Zviedrijas Ārlietu ministrija nav oficiāli apstiprinājusi tikšanās norisi, tomēr tā ir ierasta prakse šajā valstī par diplomātiskām sarunām publiski runāt pēc to norises.

ASV Valsts departaments arī nav oficiāli apstiprinājis sarunas Stokholmā.

Dienvidkorejas ziņu aģentūra Yonhap vēstīja, ka sestdien ASV un Ziemeļkorejas amatpersonām paredzētas darba līmeņa kodolsarunas Zviedrijā. Piektdien esot notikušas sākotnējās sarunas.

Sarunas vada ASV īpašais sūtnis Ziemeļkorejā Stīvens Bīgans un viņa Ziemeļkorejas kolēģis Kims Mjon Džils, norādīja Yonhap.

Ziemeļkorejas delegācijas vadītājs Pekinā, dodoties uz Stokholmu, žurnālistiem teica, ka ir optimistisks par sarunām.

Zviedrijai ir liela nozīme ASV un Ziemeļkorejas attiecībās, jo atšķirībā no ASV tai ir oficiālas diplomātiskās attiecības ar Ziemeļkoreju.

Šonedēļ Ziemeļkoreja paziņoja, ka no zemūdenes, kas atradās ūdeņos pie tās austrumu piekrastes, ir palaidusi jauna tipa ballistisko raķeti, kas zināma kā Pukguksong-3. Nereti pirms starptautiskām sarunām Ziemeļkoreja veic militārus manevrus, lai tādā veidā izdarītu spiedienu uz sarunu partneriem.

ASV prezidents Donalds Tramps atzina, ka nesaskata problēmu vairākos tuvas darbības rādiusa raķešu izmēģinājumos, ko īstenojusi Ziemeļkoreja, uzstājot, ka viņa attiecības ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čen Unu ir labas.

Janvārī Zviedrija organizēja Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas diplomātu tikšanos ar ASV sūtņiem. Tā notika pirms Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una samita. Līdzīgas sarunas Zviedrijā notika arī pērn martā.

ASV vadītās kodolsarunas ar Ziemeļkoreju pārtrūka, kad otrajā samitā, kas februārī notika Vjetnamā, Tramps noraidīja Kima prasību par plašiem sankciju atvieglojumiem apmaiņā pret daļējiem atbruņošanās soļiem. Jūnija beigās abi līderi tikās uz demarkācijas līnijas starp abām Korejas pussalas valstīm un vienojās atsākt sarunas.

Top komentāri

M
M
Kodolīgajās kodolsarunās līdz sarunu kodolam nepaspēja nonākt, jo D. Tramps pieprasīja no K. Č. Una garantijas par apsūdzību uzrādīšanu Baidenam, par ko K. Č. Uns pieprasīja humanitāro palīdzību 10 miljardu tonnu Makburgeru apmērā. D. Tramps tā vietā piedāvāja kodolzemūdeni, bet K. Č. Uns teica, ka zemūdenes un atombumbas viņiem jau esot, trūkstot tikai ēdamā. D. Tramps noslēgumā apsolīja, ka gadījumā, ja K. Č. Uns panāks impīčmenta procesa pārtraukšanu, ZKorejai tiks piegādāti makburgeri kodolzemūdenēs.
Irlielāmērāticams
I
ka šajās sarunās var vienoties par jeb ko, tikai ne par Pelmeņa atomieročiem. Pelmenis nekad neatdos atombumbu, kas ir viņa vienīgais dzīvības garants.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits