Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Avoti: ES gatava Vidusjūrā izbeigt flotes operāciju Sophia

Eiropas Savienības (ES) Vidusjūras flotes operācija Sophia var tikt izbeigta, ja Itālija to vairs neatbalsta, apliecinājuši ES augstākajai ārlietu pārstāvei Federikai Mogerīni tuvi avoti.

"Operācija Sophia bija un joprojām ir lielisks piemērs Eiropas aizsardzības politikai. Tā ir apkarojusi cilvēku kontrabandu līdz tādai pakāpei, ka tā ir teju pilnībā izskausta, apmācījusi Lībijas krasta apsardzi un glābusi cilvēku dzīvības," norāda avoti.

"Sophia Vidusjūrā, kur iepriekš Itālija bija viena, iesaistījusi visu Eiropu. Ja Itālija, kas vada šo misiju un izmitina galveno mītni, nevēlas Sophia, mēs esam gatavi to slēgt," piebilduši avoti.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni raidorganizācijai RAI pauda iebildumus pret Sophia darbības noteikumiem, kas paredz, ka visi jūrā kuģos uzņemtie nelegālie imigranti tiek nogādāti Itālijā, nevis citās ES valstīs.

"Vai nu noteikumi tiek mainīti, vai arī misija tiek slēgta," norādīja Salvīni.

Vācijas valdība otrdien paziņoja, ka aptur dalību Sophia. Kā liecina ziņu aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija, šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā Itālijas valdības nevēlēšanos pieņemt nelegālos imigrantus, kas kuģos uzņemti Vidusjūrā.

Sophia pašreizējais mandāts beigsies 31.martā. Atbilstoši informācijai, kas atrodama misijas mājaslapā, misijā piedalās trīs kuģi, kurus nodrošinājušas Itālija, Spānija un Vācija, kā arī pieci Polijas, Spānijas, Nīderlandes un Itālijas helikopteri.

Top komentāri

bet
b
"Tā ir apkarojusi cilvēku kontrabandu līdz tādai pakāpei, ka tā ir teju pilnībā izskausta". Imigrācija uz Itāliju ir izskausta tikai un vienīgi pateicoties Salvīni rīcībai. Viņš ir aizliedzis imigrantus vest uz Itālijas ostām un tagad līdz Itālijai tiek vien simtā daļa no tā, kas bija agrāk. Tagad imigrantus ved uz sociālistu pārvaldīto Spāniju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits