Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Avots: Lielbritānijas parlaments par izstāšanās sarunām nelems, bet varētu balsot par galīgo vienošanos

Lielbritānijas parlaments nevarēs balsot par valdības sarunām par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), bet varētu balsot par šajās sarunās panākto vienošanos, paziņojis avots britu valdībā.

Daudzi britu parlamenta deputāti no dažādām partijām pirmdien pieprasīja balsojumu parlamentā, lemjot par turpmākajām attiecībām ar ES.

Piemēram, bijušais leiboristu līderis Eds Milibends mikroblogu vietnē Twitter rakstīja, ka "premjerministrei jāgūst parlamenta atbalsts viņas Brexit sarunu pozīcijai".

Valdība tomēr ir noraidījusi šādu iespēju.

"Mēs noraidīsim ikvienu mēģinājumu anulēt referenduma rezultātu," parlamentā paziņoja izstāšanās no ES sarunu ministrs Deivids Deiviss, kurš norādīja, ka tautas mandāts "nepārprotams, pārliecinošs un neapstrīdams", brīdinot necensties "noturēt Lielbritāniju Eiropas Savienībā pa sētas durvīm".

"Parlaments, protams, apspriedīs un pētīs notiekošo procesu. Tas ir pilnīgi nepieciešami un pareizi," tomēr "otrs balsojums vai balsojums, lai uzminētu britu tautas gribu nav pieņemams", paziņoja Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas preses pārstāve.

Tomēr informācijas avots Dauningstrītā britu raidorganizācijai BBC skaidroja, ka tas neizslēdz iespēju parlamentam balsot par "galīgo" vienošanos, kad tā būs panākta.

Kā ziņots, Meja ir paziņojusi, ka Lielbritānija līdz nākamā gada marta beigām iedarbinās ES Lisabonas līguma 50.pantu, kas regulē dalībvalsts izstāšanās sarunu procedūru divu gadu garumā.

Pēc Mejas paziņojuma britu mārciņa piedzīvoja strauju kritumu, pieaugot bažām, ka Londona dod priekšroku imigrācijas no ES ierobežošanai, ne ciešu ekonomisko attiecību saglabāšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits