Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

EP deputāti aicina rīkoties, lai ar kohēzijas politiku mazinātu reģionālās atšķirības

Līdzšinējā kohēzijas politika gan mazinājusi ekonomikas krīzes un taupības pasākumu ietekmi, taču atšķirības starp reģioniem un sociālā nevienlīdzība joprojām saglabājas augstā līmenī, teikts otrdien pieņemtā Eiropas Parlamenta (EP) rezolūcijā.

Deputāti rezolūcijā aicina mērķtiecīgi rīkoties, lai ar kohēzijas politiku pēc 2020.gada mazinātu pastāvošās reģionālās atšķirības un neļautu rasties jaunām, paziņojumā medijiem informē Eiropas Parlamenta preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Rezolūciju atbalstīja 350 deputāti, 149 balsoja pret, bet 171 atturējās.

Būtiskākie priekšlikumi kohēzijas politikas uzlabošanai pēc 2020.gada: pietiekams finansējums; labāka sinerģija starp fondiem; Eiropas Stratēģisko investīciju fonds "nedrīkstētu apdraudēt stratēģisko saskaņotību un kohēzijas politikas plānošanas ilgtermiņa perspektīvu"; vienkāršota pārvaldības sistēma visos līmeņos; kohēzijas un konkurences politikas harmonizācija, īpaši saistībā ar valsts atbalsta noteikumiem; dotācijas būtu jāsaglabā kā galvenais finansējuma veids, bet aizdevumi, pašu kapitāls vai garantijas "būtu jāizmanto piesardzīgi".

Atsevišķā rezolūcijā, kas tika pieņemta ar 469 balsīm pret vienu, 13 deputātiem atturoties, deputāti nāca klajā ar priekšlikumiem kohēzijas politikas atpazīstamības veicināšanai. Deputāti uzskata, ka kohēzijas politikas atpazīstamību varētu uzlabot labāka pieeja informācijai. To varētu veicināt, radot digitālo un sociālo mediju komunikācijas stratēģiju un izceļot kohēzijas politikas radītos ieguvumus, piemēram, jaunas darbavietas.

Top komentāri

Fk off
F
Kas par murgu?Ko tie traki sunji tur dara?Kohēzija,apkēzīja,kolhoza lauku sagrebzdija sunji.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits