Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ES komisārs: Beļģija varētu kļūt par nākamo Grieķiju

Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības komisārs Karels de Guhts brīdinājis, ka Beļģija varētu piedzīvot līdzīgu tirgus pārliecības zudumu kā Grieķija un Itālija, ja tā ātri nespēs izveidot jaunu valdību.

"Itālija un Grieķija pagaidām ir glābta, jo tām būs jaunas valdības. Tikpat labi varētu būt, ka finanšu tirgi palūkosies apkārt un sacīs: Kurš nākamais? Un tad es domāju, ka Beļģija ir viens no iespējamiem upuriem," svētdien nacionālajā televīzijā sacīja de Guhts.

Beļģija nav spējusi izveidot koalīcijas valdību jau 517 dienas, kas ir rekordilgs laika posms, ņemot vērā nesaskaņas starp franču valodā runājošajiem dienvidiem un holandiešu valodā runājošajiem ziemeļiem.

Tajā pat laikā Beļģijas parādsaistību apjoms attiecībā pret iekšzemes kopproduktu (IKP) ir trešais lielākais ES aiz Grieķijas un Itālijas, tam veidojot gandrīz 100%.

Turklāt Beļģija ceturtdien saņēma ES ekonomikas un monetāro lietu komisāra Oli Rēna pārmetumus, ka tā joprojām Eiropas Komisijā (EK) nav iesniegusi valsts budžeta likumprojektu 2012.gadam.

"Beļģijai nepieciešams rīkoties, un pilnvērtīgam 2012.gada budžetam jābūt pieejamam līdz decembra vidum," žurnālistiem norādīja Rēns.

Valdības sarunvedēji pagājušajā pirmdienā mēģināja ierosināt jaunu budžeta plānu, lai samazinātu izdevumus par 11 miljardiem eiro (7,7 miljardiem latu) un iekļautos ES budžeta deficīta noteikumos.

Taču nesaskaņas par politiskajiem jautājumiem šī plāna īstenošanu atlika uz vēlāku laiku.

Tikmēr Beļģijas premjerministrs Īvs Leterms solījis, ka viņa komanda izveidos pati savus budžeta ierosinājumus līdz decembra sākumam, neilgi pirms viņš pametīs pašreizējo amatu, lai dotos strādāt Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits