Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

ES no Lielbritānijas Brexit jautājumos cer sagaidīt konkrētāku nostāju

Eiropas Savienības (ES) sarunvedis Brexit jautājumā Mišels Barnjē ceturtdien paziņojis, ka ES no Lielbritānijas cer sagaidīt lielāku skaidrību par šīs valsts nostāju ar izstāšanos no bloka saistītos jautājumos, tostarp ES valstu pilsoņu tiesību jautājumos, kā arī jautājumā par tā dēvēto "šķiršanās līguma" summu jeb 60 miljardiem eiro, kas Lielbritānijai jāatmaksā ES budžetā, vēsta BBC. Par to Barnjē paziņoja preses konferencē, noslēdzoties sarunu otrajai nedēļai.

Barnjē norādīja, ka formālajās sarunās ar britu valdības Brexit sekretāru Deividu Deivisu ir jūtams progress tajās sadaļās, kur Lielbritānijas pozīcija jau bija skaidra. Tomēr ES cer uz lielāku skaidrību par to, kā tiks garantētas ES pilsoņu uzturēšanās tiesības Lielbritānijā pēc valsts izstāšanās no bloka un kā tiks nodrošināta ceļošana uz un no Īrijas. 

Barnjē atzina, ka panākta vienprātība dažās pozīcijās par britu tiesībām ES valstīs un otrādi - ES pilsoņu tiesībām Lielbritānijā -, taču uzsvēra, ka Brisele vēlētos ES pilsoņu tiesības redzēt nostiprinātas ar Eiropas Savienības tiesas palīdzību. Lielbritānijas premjere Terēza Meja šādu vēlmi kategoriski noraidījusi.

Tāpat Barnjē norādīja, ka ES cer sagaidīt skaidrību jautājumā par "parādu nokārtošanu" un iemaksu ES budžetā, izstājoties no bloka. "Tiklīdz, kā Lielbritānija būs gatava konkretizēt savu nostāju šajos jautājumos, mēs būsim gatavi to apspriest ar Lielbritānijas puses sarunu vedējiem," norādīja ES pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits