Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Francijā šausmu zobārstu notiesā uz 8 gadiem cietumā

Nīderlandietis Jākobs van Nīrops Francijā notiesāts uz astoņiem gadiem cietumā. 51 gadu vecais vīrietis, kurš ieguvis palamu "šausmu zobārsts", atzīts par vainīgu vairāk nekā 100 cilvēku apzinātā sakropļošanā, vēsta _The Guardian. _Zobārsts vairāku gadu laikā daudziem pacientiem veicis nevajadzīgas, bieži vien mokošas manipulācijas ar paliekošām sekām - izrāvis daudzus pilnīgi veselus zobus, salauzis žokļa kaulus.

Vairāki pacienti pēc vizītes pie zobārsta bija spiesti ārstēties no asins saindēšanās. Kāda paciente atminas, kā van Nīrops pēc pamatīgas sazāļošanas viņam izrāvis astoņus zobus vienas vizītes laikā. "No manas mutes asinis gāzās vēl trīs dienas," pauda paciente. Pacientu sūdzības krājās viena pie otras, līdz viens no cietušajiem 2013.gadā izveidoja grupu, kuras biedru skaits drīz sasniedza 120 cilvēku, un iesūdzēja zobārstu tiesā. Van Nīrops tika arestēts 2013.gadā, bet aizbēga no Francijas. Viņu vēlāk atrada un atkārtoti aizturēja 2014.gada septembrī Kanādā.Psihiatri nav vienisprātis par to, vai zobārsts ir garīgi vesels - daļa norādījuši, ka viņam ir narcistiskas tieksmes, taču daļa uzskata, ka viņš ir garīgi vesels un tādējādi pilnā mērā saucams pie atbildības par savām noziedzīgajām darbībām.Van Nīropam piespriesti astoņi gadi cietumā - soda mērs, ko prasīja prokurore. Tāpat viņam pēc atbrīvošanas uz mūžu liegts darboties šajā profesijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits