Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Francijas policija likvidējusi mazgadīgu čigānu kabatzagļu tīklu

Francijas policija otrdien veikusi kratīšanu trīs čigānu nometnēs Parīzes ziemeļu priekšpilsētās un aizturējusi desmit cilvēkus, kuri tiek turēti aizdomās par Parīzes metro lielākā mazgadīgo kabatzagļu tīkla vadīšanu.

Policijas operācijā piedalījās aptuveni 200 likumsargu. Vēl trīs ar noziedzīgo tīklu saistītas personas arestētas Rumānijā, informēja amatpersonas.

Čigānu nometnes tika pārmeklētas, pamatojoties uz policijas bērnu aizsardzības nodaļas pagājušajā gadā sākto izmeklēšanu. Tās rezultātā tika secināts, ka bērni cietuši no sliktas izturēšanās un tikuši spiesti ubagot. Amatpersonas atklāja, ka reidu laikā atgūti vairāki metro pasažieriem nozagti mobilie telefoni. Policija informēja, ka šīs banda ir atbildīga par 75% Parīzes metro pastrādāto zādzību un ir saistīta ar naudas atmazgāšanu Rumānijā.

Francijas valdība ir ķērusies pie nelikumīgo čigānu nometņu likvidēšanas un vēlas, lai to iemītnieki - aptuveni 15 000 čigānu - atgrieztos savās izcelsmes valstīs, galvenokārt Rumānijā un Bulgārijā. Tiem čigāniem, kuri brīvprātīgā kārtā piekrīt pamest Franciju, tiek izmaksāta 300 eiro (210,84 latu) liela kompensācija, taču šī Francijas politika tiek asi kritizēta. Kritiķi norāda, ka čigāni Parīzē saņemto naudu izmantos, lai iegādātos biļeti atpakaļceļam uz Franciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits