Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Igaunijā aktīvisti izveidojuši kustību Savisāra atbalstam Centra partijas līdera amatā

Igaunijā aktīvisti ir izveidojuši pilsonisko kustību "Alianse Savisāram", uzstājot, ka valstī lielākais opozīcijas spēks Centra partija savus mērķus var sasniegt tikai Edgara Savisāra vadībā.

Viena no kustības dibinātājiem Zinkovskaja norādīja, ka notikumi Centra partijas iekšienē satrauc viņu un daudzus citus Savisāra atbalstītājus. Viņa paziņoja, ka notiek mēģinājumi "Savisāra partiju" pārvērst par valdošās Reformu partijas marioneti, kādas ir kļuvušas valdības koalīcijā ietilpstošās "Tēvzemes" un "Res Publica" savienība (IRL) un Sociāldemokrātiskā partija. Zinkovskaja uzsvēra, ka tādu tendenču rezultātā daudziem Igaunijas iedzīvotājiem tiks atņemta politiskā pārstāvniecība.

"Mums Centra partija bez Edgara Savisāra ir mirusi partija, tādēļ mēs atbalstām tikai Edgara Savisāra vadītu Centra partiju. Edgara Savisāra politiskais redzējums ir mums vispieņemamākais, jo viņš Igauniju redz kā mājvietu visām šeit dzīvojošajām etniskajām grupām," klāstīja kustības aktīviste.

"Ar savu necienīgo un necienāmo rīcību Jiri Ratass, Kadri Simsone un Mailisa Repsa ir skaidro parādījuši savu mērķi pārvērst Centra partiju par vienu no eliti pārstāvošajām partijām, kas mums nav pieņemami, jo Centra partija līdz šim vienmēr ir aizstāvējusi vienkāršos cilvēkus," viņa piebilda un aicināja ikvienu interesentu pievienoties kustībai, kas drīzumā tiks reģistrēta kā nevalstiskā organizācija.

Novembra sākumā gaidāms Centra partijas kongress, kurā gaidāms balsojums par jaunu partijas līderi.

Savisārs sociālās saziņas vietnēs paziņoja, ka negrasās zaudēt partijas līdera vēlēšanās. "Viena kauja ir tikai viena kauja. Kaut kāda iemesla dēļ viņi domā, ka 5.novembrī būs pēdējā sacensība. Ne tuvu tam. Mēs tikai sākam!," paziņoja pieredzējušais politiķis.

Septembra beigās notika partijas valdes sēdi, kurā nepiedalījās Savisārs un vairāki viņa sabiedrotie, tomēr tika pieņemts lēmums no partijas ģenerālsekretāres amata atcelt Savisāra sabiedroto Oudeki Loni, lēmumu pamatojot ar uzticības zaudēšanu

Uz Lones ierakstu sociālās saziņas vietnēs, ka viņa atbalstīs Savisāru par tad, ja viņš zaudēs partijas priekšsēdētāja vēlēšanās, Savisārs atbildēja, rakstot, ka "es patiešām negrasos zaudēt. Man ir pietiekami daudz atbalstītāju. Tiem, kas cer, ka es un Oudeki zaudēs, domā, ka tautas balsij nav nekādas nozīmes. Viņi uzskata, ka, liedzot man komunicēt ar medijiem, esmu atrauts no tautas. Cilvēki ir gudrāki, nekā jūs iedomājaties".

Savisārs solīja ik dienu sociālās saziņas vietnēs aprakstīt savas grūtības.

Centra partijas "iekšējā opozīcija" Savisāru vaino par partijas izolētību Igaunijas politiskajā dzīvē, nevēlēšanos vienoties ar valdošajām partijā, autoritāru vadības stilu, kā arī norāda uz prokuratūras izvirzītajām apsūdzībām Savisāram aizdomās par korupciju.

Harju apriņķa tiesa pērn 30.septembrī nolēma atstādināt Savisāru no Tallinas mēra amata uz izmeklēšanas par korupciju laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits