Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Īrijas tiesa noraida valdības klimata plānu

Īrijas augstākā tiesa piektdien noraidīja valdības plānu cīņai ar klimata pārmaiņām, norādot, ka plānā pārejai uz zemu oglekļa emisiju un ilgtspējīgu ekonomiku līdz 2050.gadam trūkst konkrētu detaļu.

Valdība tagad spiesta plānu pārstādāt.

Organizācijas Īrijas vides draugi iesniegtajā prasībā norādīts, ka valdības 2017.gada klimata politikas plānā nav ievēroti likumi, kas valdībai pieprasa priekšlikumos sniegt konkrētas detaļas.

"Valdībai ir skaidrs ar likumu noteikts pienākums, formulējot plānu, vismaz sniegt reālistiska līmeņa detaļas," norādīja vecākais tiesnesis Frenks Klārks.

"Atbilstoši manam spriedumam šajā plānā ne tuvu nav tādas konkrētības, kādu pieprasa likums," viņš piebilda, plānu noraidot, jo tas neatbilst "likuma prasību mandātam".

Procesa gaitā valdība skaidroja, ka prasība vērsta pret tās politikas lēmumiem, kas "neatrodas to jautājumu lokā, kas var būt tiesvedības priekšmets".

Valdība arī norādīja, ka 2017.gada plāns ir "dzīvs dokuments", kurā nav paredzēta "pilnīga ceļa karte, kā panākt 2050.gada mērķus, bet šo procesu sāk".

Tomēr tiesnesis norādīja, ka "sabiedrībai ir tiesības zināt, kā šī valdība grasās sasniegt" 2050.gada mērķus.

2015.gada likumā vadība apņēmās sagatavot plānus "pārejai uz zemu oglekļa emisiju, klimatnoturīgu un ekoloģiski ilgtspējīgu ekonomiku" līdz 2050.gadam.

Īrija arī apņēmās līdz 2050.gadam samazināt oglekļa dioksīda izmešus par 80% elektrības ražošanas, apbūvētās vides un transporta sektoros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits