Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Itālijā atkal pieaudzis jauno Covid-19 gadījumu skaits

Itālijā, kur pēdējās četras dienas pēc kārtas jaunu Covid-19 gadījumu skaits bija samazinājies, ceturtdien atkal konstatēts inficēšanās tempa pieaugums.

Kopš trešdienas Itālijā reģistrēti 4492 jauni inficēšanās gadījumi, un kopējais aktīvo gadījumu skaits sasniedzis 62 013, informēja Itālijas Civilās aizsardzības aģentūra.

Ieskaitot mirušos un atlabušos pacientus, Itālijā kopējais inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 80 539. Dienas laikā tas pieaudzis par 8,3%.

Itālijā trešdien tika konstatēts 3491 jauns inficēšanās gadījums, otrdien tika reģistrēti 3612 jauni gadījumi, pirmdien 3780, svētdien 3957 un sestdien - 4821 jauns gadījums.

Pēc inficēšanās ar Covid-19 Itālijā mirušo cilvēku skaits kopš trešdienas pieaudzis par 622, sasniedzot 8165.

Atlabušo pacientu skaits pieaudzis par aptuveni 11%, sasniedzot 10 361. Savukārt intensīvajā aprūpē esošo cilvēku skaits pieaudzis par 3,5%, sasniedzot 3612.

 

Top komentāri

ds
d
Itālijā mirstība (mirušo skaits uz 100 inficētajiem) ir sasniegusi 10,2%, Spānijā - 7,6%, Francijā un Nīderlandē - 5,8% (Francijas datos ir iekļauti tikai slimnīcās mirušie, bet nav iekļauti aprūpes namos no koronavīrusa mirušie), Lielbritānijā - 5,0%, Beļģijā - 3,5%, Vācijā - 2,7%, Dānijā - 2,2%. No pārējiem daļa ir izveseļojušies, daļa slimo vieglā formā un daļa ir intensīvajā terapijā. Ņemot vērā, ka aptuveni 80% izslimo vīrusu vieglā formā, bet ap 15% smagā formā, tad valstīs, kur slimnīcas nespēj nodrošināt intensīvo terapiju visiem, mirstības līmenis var krietni pieaugt. Itālijā un Spānijā tas var pietuvoties 15%.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits