Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Itālija atļauj kuģim ar 104 imigrantiem piestāt Sicīlijas ostā

Glābšanas kuģim, kas ar 104 imigrantiem jau 11 dienas gaida Vidusjūrā, atļauts piestāt Sicīlijas ostā un izlaist migrantus, otrdien paziņoja Itālijas Iekšlietu ministrija.

Kā teikts ministrijas paziņojumā, kuģim atļauts piestāt Sicīlijas dienvidaustrumu ostā Pocallo un 70 imigranti tiks pārvietoti uz Franciju un Vāciju.

Kuģis Ocean Viking, kuru nofraktējušas organizācijas Medecins sans Frontieres (MSF) un SOS Mediterranee, uzņēma imigrantus 18.oktobrī aptuveni 90 kilometrus no Lībijas piekrastes.

Saskaņā ar abu organizāciju ziņoto, uz kuģa atrodas divas grūtnieces un 41 nepilngadīga persona, tostarp divi pavisam mazi bērni.

MSF un SOS Mediterranee iepriekš lūdza atļauju Ocean Viking piestāt ostās Maltā vai Itālijā.

Itālijas iekšlietu ministre Lučana Lamordžēze, kas nesen nomainīja šajā amatā pret imigrāciju stingri noskaņoto Mateo Salvīni, līdz šim bija klusējusi par Ocean Viking lietu.

Itālija un Malta kopš pagājušā gada ir vairākkārt atteikusies uzņemt savās ostās migrantu glābšanas kuģus kamēr citas Eiropas Savienības (ES) valstis nepiekrīt uzņemt migrantus, kas atrodas uz kuģiem.

Nereti panākt vienošanos bijis grūti, un migrantiem nācies dienām ilgi gaidīt uz kuģiem, līdz viņiem tiek atļauts izkāpt krastā. Parasti kompromisu izdodas panākt ar Eiropas Komisijas (EK) starpniecību.

Septembrī Malta, Itālija, Francija un Vācija ierosināja vienoties par konkrētiem noteikumiem migrantu sadalē, lai paātrinātu procesu, taču šis ierosinājums nav guvis citu ES valstu atbalstu.

 

Top komentāri

ļuļa
ļ
jā foto redzamās grūtnieces ir acīmredzami grūtā pārbrauciena nogurdinātas.
fake news vārdnīca
f
Nelegālie robežas pārkāpēji, nevis "migranti" vai "imigranti"
LIELS jautājums
L
Kāpēc tās ,,grūtnieces"ved uz Eiropu,bet ne atpakaļ uz tiem 80 km.Kur iepeldēja ūdeņos ,tur arī jāved un jāizlaiž. Kontobandisti ne glābēji,bļin.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits