Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Itālijā tūkstošiem cilvēku protestē pret jauniem Covid-19 ierobežojumiem

Itālijā pirmdien tūkstošiem cilvēku protestēja pret jauniem ierobežojumiem, kas noteikti Covid-19 izplatības ierobežošanai, un iesaistījās sadursmēs ar policiju.

Pēc nedēļas nogalē notikušām demonstrācijām, kurās izcēlās vardarbība, Itālijas pilsētu ielās pirmdienas vakarā atkal izgāja no vairākiem simtiem līdz vairākiem tūkstošiem protestētāju.

Milānā vairāki vilcieni tika izdemolēti un tika aizdedzinātas atkritumu urnas, un īpašo uzdevumu policija raidīja asaru gāzi uz jauniešu grupām, kas meta pudeles un citus priekšmetus. Līdzīgas ainas bija arī Turīnā un Neapolē.

Itālijā, kur diennaktī inficēto cilvēku skaits svētdien pirmo reizi pārsniedza 20 000, premjerministrs Džuzepe Konte ir devis rīkojumu visiem restorāniem un bāriem pārtraukt apkalpot apmeklētājus plkst.18. Pēc šī laika drīkstēs pārdot tikai ēdienus līdzņemšanai. Itālijā arī uz mēnesi slēgtas sporta zāles, baseini, kinoteātri, teātri un koncertzāles. Futbola stadionos netiek ielaisti skatītāji un vismaz 75% vidusskolēnu mācības turpmāk notiks attālināti.

Konte pirmdien paziņoja valsts pilsoņiem, ka viņš cer uz to, ka jaunie ierobežojumi "ļaus mums būt relaksētākiem pirms Ziemassvētkiem", bet brīdināja, ka "apskaušanās un ballītes" netiks pieļautas.

Laikraksts Corriere della Sera pirmajā lappusē publicēja karikatūru, kurā Konte saka Ziemassvētku vecītim: "Stop! Mēs esam ieviesuši dekrētu, lai tevi izglābtu!"

Domājams, ka Itālijas vardarbīgie protesti atbalsosies arī citur Eiropā, kur valdības apsver stingrāku ierobežojumu nepieciešamību.

"Nav šaubu, ka Eiropas reģions tieši tagad ir slimības epicentrs," pirmdien paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) vadītājs Maikls Raiens.

PVO tehniskā eksperte pandēmijas jautājumos Marija van Kerkhove pauda bažas par situāciju Eiropā, sevišķi par hospitalizēto pacientu skaita kāpumu un intensīvās aprūpes nodaļu strauju piepildīšanos. 

"Daudzās pilsētās mēs redzam gultasvietu pārāk ātru aizpildīšanos un redzam daudzas prognozes, ka intensīvās aprūpes nodaļu gultasvietu kapacitāte tiks sasniegta tuvākajās dienās un nedēļās," sacīja van Kerkhove.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits