Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jauns cēliens grieķu parādu sāgai

Parādu nastas nospiestās Grieķijas valdība cer, ka starptautiskie aizdevēji pozitīvi novērtēs grieķu likumdevēju naktī uz pirmdienu apstiprinātās nepopulārās pensiju un nodokļu reformas un piešķirs Atēnām kārtējos miljardus no starptautiskās aizdevuma programmas, lai novērstu valsts maksātnespēju un izstāšanos no eirozonas.

Tomēr aizdevēji varētu kavēties ar lēmuma paziņošanu, jo viņu vidū valda domstarpības par Grieķijas glābšanas programmas nosacījumiem, otrdien vēsta laikraksts Diena. 153 deputāti no Grieķijas premjerministra Alekša Cipra vadītās galēji kreisās partijas SYRIZA un tās koalīcijas partneres, nacionālistu partijas Neatkarīgie grieķi pēc divas dienas ilgām un kaislīgām debatēm apstiprināja reformu paketi, kas bija nepieciešama, lai īstenotu starptautisko aizdevēju prasību samazināt budžeta izdevumus par 5,4 miljardiem eiro līdz 2018. gadam.Reformas paredz ieviest vienotus pensionēšanās noteikumus un noteikt 384 eiro lielu ikmēneša pensiju tiem, kas nostrādājuši vismaz 20 gadu, vēsta ziņu aģentūra Reuters. Plānots arī pakāpeniski samazināt pabalstus mazo pensiju saņēmējiem un veikt pensiju pārrēķinu. Valdības mērķis ir līdz 2019. gadam samazināt budžeta izdevumus pensijām no pašreizējiem aptuveni 17% no iekšzemes kopprodukta līdz 15%.Nupat apstiprinātais likumprojekts paredz arī samazināt strādājošo pabalstu apmēru un palielināt iedzīvotāju ienākuma nodokli strādājošajiem ar augstākiem ienākumiem.Ciprs paziņojis, ka viņa valdībai bija jāpieņem šādi nepopulāri lēmumi, lai "nostādītu Grieķiju uz kājām un atgrieztos uz izaugsmes ceļa", raksta izdevums The Financial Times. Pretējās domās ir arodbiedrības, kuras svētdien Atēnu ielās bija izvedušas tūkstošiem protestētāju, un opozīcijas partijas."Šie pasākumi būs kapakmens ekonomikas izaugsmes izredzēm," uzskata konservatīvās partijas_ Jaunā demokrātija vadītājs Kirjaks Micotakis. Savukārt sociāldemokrātiskās partijas PASOK līdere Fofi Genimata apsūdzēja valdību pensiju sistēmas "pilnīgā sagraušanā".Drīzumā Grieķijas valdībai var nākties pieņemt vēl vairākus nepopulārus lēmumus, piemēram, par pievienotās vērtības nodokļa un akcīzes nodokļa alkoholam un tabakas izstrādājumiem palielināšanu.**Visu rakstu lasiet laikraksta Diena _otrdienas, 10.maija, numurā!**

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits