Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Katalonijā pēc protestiem hospitalizēti teju 200 cilvēki

Piektdien Katalonijā notikušajos katalāņu separātistu vardarbīgajos protestos aizturēti 54 cilvēki, bet teju 200 guvuši ievainojumus, sestdien paziņoja policija un ātrā palīdzība.

Policija pavēstīja, ka sadursmēs ievainoti 18 policisti, savukārt Katalonijas ārkārtas dienests ziņo, ka pēc protestiem hospitalizēti 182 cilvēki, no tiem 152 Barselonā.

Piektdienas vakarā Barselonā protestu laikā notika vardarbīgu sadursmju eskalācija, radikāliem protestētājiem pilsētas centrā metot akmeņus un petardes uz policistiem, kas atbildēja ar asaru gāzi un gumijas lodēm.

Eskalācija notika piektajā dienā, kopš Barselonā un citur Katalonijas reģionā sākās protesti pret Spānijas Augstākās tiesas lēmumu piespriest cietumsodus deviņiem separātistu līderiem saistībā ar Katalonijas neatkarības referenduma rīkošanu 2017.gadā.  

Apmēram pusmiljons cilvēku piektdien Barselonā piedalījās demonstrācijā, kas bija lielākā kopš minētā tiesas lēmuma. 

Separātisti arī izsludināja ģenerālstreiku, kura dēļ piektdien Katalonijā tika atcelti avioreisi un bloķēti autoceļi. 

Lai gan lielākā daļa protestētāju Barselonā izturējās mierīgi, jaunieši sāka trakot pie policijas štāba, iekurot milzīgu ugunskuru, un policija šāva asaru gāzi viņu izklīdināšanai.

Ugunskuri tika iekurti arī pie Katalonijas laukuma tūristu iecienītajā Ramblas ielā, kur policija mēģināja ar ūdens lielgabalu izklīdināt simtiem demonstrantu. 

Pa ielām braukāja policijas automašīnas ar sirēnām, un reģionālā policija Twitter angliski brīdināja cilvēkus netuvoties pilsētas centram. 

Pirms tam Barselonā piektdien ieradās daudzi tūkstoši "brīvības gājienu" dalībnieku no pārējās Katalonijas. Šie gājieni no piecām reģiona pilsētām uz Barselonu sākās trešdien.

Barselonas pilsētas pašvaldība paziņoja, ka sadursmju pirmajās trīs dienās nodarīti zaudējumi 1,57 miljonu eiro apmērā.

Top komentāri

skats no malas
s
Baskiem kādreiz bija ETA, kas Spānijā rīkoja teroraktus. Kataloņi visu darīja mierīgi - ar miermīlīgām demonstrācijām, ar akcijām (Katalonijas ceļš pēc Baltijas ceļa parauga), ar vēlēšanām, ar referendumu. Un kāds ir rezultāts viņu miermīlīgumam? Referenduma laikā tūkstoši kataloņu tika brutāli piekauti par to, ka viņi grib izteikt savu gribu. Tagad viņu līderi tiek notiesāti par to, ka viņi pilda savas tautas gribu. Nav brīnums, ka kataloņu pacietība ir beigusies.
jautājums
j
Vai Spānijā ir sākusies diktatūra? No visiem kataloņu TV kanāliem pieejams tikai sporta kanāls. Ziņu kanāli ir bloķēti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits