Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kreiso ekstrēmistu iespējamā sabotāža paralizē vilcienu satiksmi starp Hamburgu un Berlīni

Vācijas policija piektdien paziņojusi, ka sabotāžas akts, kas paralizējis dzelzceļa satiksmi starp Berlīni un Hamburgu, domājams, veikts ar politisku motīvu.

Naktī uz piektdienu starp plkst.2.30 un plskt.3.40 (starp plkst.3.30 un plkst.4.40 pēc Latvijas laika) Hamburgā trīs dažādās vietās izcēlies ugunsgrēks gar dzelzceļa sliedēm esošajās kabeļu šahtās.

Vietējā policija uzskata, ka kabeļi aizdedzināti apzināti, un šobrīd tiek meklēti notikušā aculiecinieki.
Sabotāžas akts licis dzelzceļu operatoram "Deutsche Bahn" atcelt lielāko daļu reisu starp abām lielākajām Vācijas pilsētām.
 
Uzņēmuma pārstāvis pavēstījis, ka satiksme šajā maršrutā tiks atjaunota ne agrāk kā sestdienas rītā, bet atgriešanās pie normālā vilcienu kustības grafika prasīs vēl ilgāku laiku.
 
Tikmēr vienā no kreiso ekstrēmistu tīmekļa vietnēm piektdien publicēts paziņojums, kurā atbildību par sabotāžu uzņēmies kāds anonīms grupējums.
 
"7.septembra vakarā mēs veicām sabotāžu kapitālistiskās Hamburgas transporta artērijās," teikts vēstulē, ko publicējusi vietne "Indymedia". "Daži litri benzīna sliežu ceļa kabeļu šahtās paredzēti, piemēram, iespējami ilgākā pārtraukuma vai ierobežojumu izsaukšanai neokoloniālās ekspluatācijas un zemi izpostošās ieguves ceļā saražoto izejmateriālu transportēšanā."
Lai gan vēstules autori apgalvo, ka sabotāža vērsta pret kravas satiksmi, tā stipri ietekmējusi pasažieru vilcienus vienā no noslogotākajiem Vācijas maršrutiem.
Līdz piektdienas pēcpusdienai pilnībā atcelti 11 dzelzceļa reisi, bet 19 citi novirzīti pa apkārtceļiem un tāpēc ievērojami kavējas.
 
Ietekmēti arī vilcieni kas kursē no un uz Vācijas austrumiem un dienvidiem.
 
Atceltas aptuveni divas trešdaļas ātrvilcienu reisu starp Berlīni un Hamburgu, lai gan daži no tiem kursē pa alternatīvu maršrutu, kas brauciena laiku pagarina aptuveni par pusstundu.
 
Taču daudzo reisu atcelšanas dēļ vilcieni varētu būt stipri pārpildīti.
 
Ietekmēta arī satiksme starp Hamburgu un Rostoku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits