Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievija šonedēļ apšaudījusi 30% Ukrainas enerģētikas infrastruktūras

Krievija kopš pirmdienas ar raķetēm ir apšaudījusi apmēram 30% no Ukrainas enerģētikas infrastruktūras objektiem, otrdien paziņoja Ukrainas enerģētikas ministrs Hermans Haluščenko.

"Mēs sūtām šo vēsti mūsu partneriem: mums ir jāaizsargā debesis. Krievi nespēlē nekādas spēles ar starptautiskajām tiesībām. Viņiem ir vienaldzīgas jebkādas starptautiskas vienošanās vai konvencijas," sacīja ministrs.

Haluščenko sacīja, ka viens no šo apšaužu iemesliem ir tas, ka Ukrainas elektroenerģijas eksports uz Eiropu "palīdz Eiropas valstīm ietaupīt uz Krievijas gāzi un oglēm". Viņš piebilda, ka Ukraina cenšas "ātri atjaunot savienojumu no citiem avotiem".

Ministrs atzīmēja, ka Ukrainas energosistēma "vēl arvien ir stabila", bet aicināja partnerus nodrošināt "pretgaisa aizsardzības sistēmas, kuras tiešām var palīdzēt mums aizsargāt mūsu infrastruktūru".

Krievija pirmdienas rītā veica plašu raķešu triecienu visai Ukrainas teritorijai,  palaižot 84 spārnotās raķetes un 24 dronus.

Apšaužu rezultātā cieta apmēram 70 objekti, tai skaitā 29 kritiskās infrastruktūras objekti. Dažos apgabalos radās pārrāvumi elektroapgādē, pārtrūka mobilie sakari.

Raķešu apšaužu veikšanai Krievijas karaspēks izmantoja stratēģiskos bumbvedējus "Tu-160" un "Tu-95", kas pacēlās gaisā Astrahaņas rajonā un veica treicienus ar raķetēm "H-101" un "H-555" no Kaspijas jūras rajona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits