Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievijas raķešu triecienā Harkivā sagrauta kopmītne; septiņi nogalinātie

Krievijas karaspēka veiktajā raķešu triecienā trešdienas vakarā Ukrainas otrajā lielākajā pilsētā Harkivā sagrauta kopmītne un nogalināti septiņi cilvēki, paziņojušas Ukrainas amatpersonas. Vēl 16 cilvēki ievainoti.

Trīsstāvu ēka, kurā atradās kopmītne, pilnībā sagrauta. Notikuma vietā strādā glābēji.

Starp kopmītnes iemītniekiem bijuši arī bērni un pensionāri, kā arī nedzirdīgie, kuri nav varējuši dzirdēt gaisa trauksmes sirēnas.

Pēc provizoriskām ziņām, kopmītnei trāpījusi spārnotā raķete "Kalibr", portālam "Suspiļne novini" sacījis Harkivas apgabala Civilās aizsardzības departamenta direktors Ivans Sokils. 

Turklāt Krievijas karaspēks ceturtdienas rītā atkal apšaudījis Harkivu, nogalinot vismaz vienu un ievainojot 18 cilvēkus, ziņo Harkivas apgabala kara administrācijas priekšsēdētājs Olehs Siņehubovs.

Krievi uz pilsētu izšāvuši vismaz piecas raķetes, un apšaudē cietusi kāda kopmītņu ēka. Starp cietušajiem ir arī divi bērni.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzsvēris, ka notikušais liecina par agresora nespēku.

"Nelietīgais un ciniskais trieciens civiliedzīvotājiem (..) demonstrē agresora nespēku,"  savā "Telegram" kanālā ierakstījis Zelenskis.

"Nepiedosim, atriebsim," viņš piebildis.

Reaģējot uz kopmītnes sagraušanu Harkivā, Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba norādījis, ka vienīgais veids, kā apturēt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ir sniegt pēc iespējas lielāku militāro palīdzību Ukrainai un vērst stingrākas sankcijas pret Krieviju.

"Krievija turpina slepkavot cilvēkus Eiropas vidū. Vienīgā iespēja, kā apturēt Putinu, ir sniegt Ukrainai maksimālu militāro palīdzību un noteikt stingrākas sankcijas Krievijai," tviterī ierakstījis Kuleba.

pievienota 5.-6. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits