Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laikraksts: Pompeo brīdinājis par Venecuēlas opozīcijas sašķeltības sekām

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo slēgtā sēdē brīdinājis, ka Venecuēlas opozīcijas sašķeltība kaitē centieniem panākt, lai Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro zaudē amatu, vēsta laikraksts The Washington Post.

Šādu brīdinājumu Pompeo paudis sanāksmē pagājušajā nedēļā Ņujorkā. "Mūsu nopietnais uzdevums saglabāt opozīcijas vienotību izrādījies velnišķīgi grūts," sacījis Pompeo.

"Brīdī, kad Maduro amatu pametīs, visi cels rokas un teiks: "Ņemiet mani, es esmu nākamais Venecuēlas prezidents!" Tie varētu būt vairāk nekā 40 cilvēki, kas uzskata, viņi ir likumīgie Maduro mantinieki."

Tas, ka opozīcijas līdera un parlamenta spīkera Huana Gvaido 30.aprīļa aicinājumam uz sacelšanos nav bijis cerētais rezultāts, Pompeo skaidrojis ar opozicionāru atšķirīgajām interesēm.

Venecuēlas opozīcijas sašķeltība nevienam nav noslēpums, bet ASV bieži vien norādījusi, ka līdz ar Gvaido izvirzīšanos opozīcijas kustības vadībā, radusies jauna iespēja panākt vienotību.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro un Gvaido, kas janvārī sevi pasludinājis par prezidenta pienākumu pagaidu izpildītāju un kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts pagaidu vadītāju atzinušas vairāk nekā 50 valstis, arī ASV un daļa Latīņamerikas valstu.

Savukārt Krievija un Ķīna ir to valstu vidū, kas turpina atbalstīt Maduro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits