Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvija ziedos ANO Pasaules pārtikas programmai 200 000 tonnas Krievijas izcelsmes minirālmēslu

Latvija ziedos ANO Pasaules pārtikas programmai 200 000 tonnas Krievijas izcelsmes minirālmēslu, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM atzīmē, ka Latvija sadarbībā ar Eiropas Komisiju ir atsaukusies ANO lūgumam mazināt Krievijas kara Ukrainā radītās negatīvās sekas un palīdzēt risināt pārtikas krīzi Āfrikas un Latīņamerikas valstīs.

Latvija teritorijā atrodas aptuveni 200 000 tonnu Krievijas izcelsmes Eiropas Savienības sankcijām pakļautiem uzņēmumiem piederošu minerālmēslu, kas veido maznozīmīgu daļu no Krievijas ikgadējā globālā minerālmēslu eksporta.
 
ANO Pasaules Pārtikas programma ir vienojusies ar minerālmēslu kravu īpašniekiem par ziedojuma veikšanu, un Ministru kabinets nolēma atbalstīt šo minerālmēslu ziedošanu ANO Pasaules Pārtikas programmai ar mērķi sniegt atbalstu Āfrikas un Latīņamerikas valstīm.
 
ĀM uzsver, ka Latvija konstruktīvi kopā ar ārvalstu partneriem un starptautiskajām organizācijām turpina sniegt atbalstu valstīm, kas cietušas Krievijas kara Ukrainā radītās krīzes dēļ. Pārtikas krīze, minerālmēslu deficīts un enerģētikas izmaksu pieaugums ir Krievijas kara Ukrainā sekas.
 
Latvija nosoda Krievijas vēmi izmantot tās mākslīgi radīto minerālmēslu deficītu savai dezinformācijas kampaņai, lai mainītu attieksmi pret Krievijas karu Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits