Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lielbritānija neplāno atteikties no īstās lāčādas karavīru cepurēs

Lielbritānijas Karalienes gvarde un citi britu karavīri arī turpmāk nēsās savas īstās lāčādas cepures, lai gan karaliene Elizabete II ir nolēmusi savos tērpos izmantot tikai mākslīgo kažokādu, paziņoja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

"Netiek plānots nomainīt lāčādu, kas tiek izmantota ceremoniālajās galvassegās," apliecināja ministrijā.

Ministrijā noradīja, ka kažokādas augsto, melno cepuru izgatavošanā tiek "iegūtas no Kanādas melnajiem lāčiem, kas tiek nomedīti savvaļas populācijas kontroles programmā".

Kažokādas Kanādā tiek iepirktas izsolē, un to cenas ir dažādas, informēja Lielbritānijas Aizsardzības ministrijā.

Lielbritānijas karalienes vīrs princis Filips, viņas vecākais dēls un troņmantnieks princis Čārlzs un viņas vecākais mazdēls princis Viljams ceremoniālos militāros pasākumos ir piedalījušies ar lāčādas cepurēm galvā.

Dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācija PETA uzteica karalienes lēmumu atteikties no īstās kažokādas. Šāda Elizabetes II apņēmība tika atklāta viņas ģērbējas jaunajā grāmatā, un Bekingemas pils apliecināja karalienes nodomu.

PETA paziņoja, ka "acīmredzams nākamais solis ir Karalienes gvardei vairs neizmantot parādēs cepures, kas gatavotas no Kanādā nomedītu lāču ādas".

Organizācija ierosināja karavīriem izmantot "humānu, greznu mākslīgo lāčādu, kuru PETA palīdzējusi izstrādāt kopā ar mākslīgās ādas ražotāju Ecopel un dizaineri Stellu Makartniju".

Jau vairāk nekā desmit gadus PETA ir mudinājusi Lielbritānijas Aizsardzības ministriju atteikties no īstās kažokādas cepurēm.

Ministrija iepriekš uzstājusi, ka sintētiskās kažokādas "neatbilst dabiska produkta īpašībām". Tā norādījusi, ka labi kopta dabīgās lāčādas cepure var kalpot apmēram 50 gadus.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka lielākā daļa dzīvnieku aizstāvju neplāno atteikties no teļādas kurpēm un somiņām, cūkādas cimdiem un bifeļādas jostām. Nav arī dzirdēts, ka notiktu masveida atteikšanās no medikamentiem, kuru tapšanā izmantoti dzīvnieki. PS. Man šķiet, ka ir pienācis laiks sākt kampaņu pret vilnas izmantošanu, jo cirpšana ļoti pazemo aitu pašcieņu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits