Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lielbritānijas policija neizmeklē prinča Endrū saistību ar Epstīna lietu

Pēc amerikāņu finansista un dzimumnoziedznieka Džefrija Epstīna sakaru dokumentu publicēšanas, kuros minēts arī Lielbritānijas princis Endrū, pret britu monarhiju noskaņota grupa iesniegusi sūdzību, tomēr Lielbritānijas policijā izmeklēšana nav sākta.

Epstīna draudzenes Gīleinas Maksvelas lietā tiesnese Ņujorkā trešdien publiskošanai nodeva daļu dokumentu, kuros atklāti ar Epstīnu saistīto personu vārdi.

Dokumentos Lielbritānijas karaļa Čārlza III brālis tiek apsūdzēts par uzmākšanos, ko viņš noliedz.

Aktīvistu grupa "Republic", kas atbalsta vēlētas valsts galvas iecelšanu Lielbritānijā, ceturtdien paziņoja, ka policijā ir iesniegta sūdzība pret Endrū, kas agrāk bija pazīstams kā Jorkas hercogs.

Tomēr Metropoles policija Londonā piektdien atklāja, ka "nekāda izmeklēšana nav sākta".

"Zinām par tiesas dokumentu, kas saistīti ar Džefriju Epstīnu, publicēšanu," apstiprināja policijā, solot, ka tiks izvērtēta "jebkāda jauna un atbilstoša informācija".

Endrū 2019.gada novembrī paziņoja, ka atceļ līdzdalību visos valstiskajos pienākumos, jo britu sabiedrībā valdīja sašutums par viņa draudzību ar seksuālos noziegumos apsūdzēto Epstīnu. Sašutumu saasināja viņa televīzijas intervija britu sabiedriskajai raidorganizācijai BBC, kurā Elizabetes II un prinča Filipa dēls aizstāvēja savu draudzību ar Epstīnu, kurš izdarīja pašnāvību federālajā aizturēšanas centrā Ņujorkā 2019.gada augustā, tiesu tā arī nesagaidot.

2022.gada februārī bijušais Karalisko jūras spēku helikoptera pilots, kuram tagad ir 63 gadi, panāca mierizlīgumu civillietā ASV, kurā Virdžīnija Džufre apgalvoja, ka Endrū, Epstīna pamudināts, viņu seksuāli izmantojis, kad viņai bija 17 gadu.

Toreizējā Lielbritānijas karaliene Elizabete II drīz pēc tam anulēja visus goda militāros titulus un patronāžas, tādējādi izslēdzot Endrū no karaliskās ģimenes publiskās dzīves.

Endrū ir vairākkārt noliedzis apsūdzības seksuālā izmantošanā un pat uzstājis, ka nekad nav saticis Džufri, kurai tagad ir 40 gadu.

Metropoles policija 2021.gada oktobrī paziņoja, ka ir pabeigusi analīzi par Džufres apgalvojumiem ASV iesniegtajā civilprasībā, norādot, ka "nekāda turpmāka rīcība nesekos".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits