Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Lielbritānijas policija saistībā ar tālruņu izspiegošanas skandālu aiztur jau divpadsmito cilvēku

Lielbritānijas policija trešdien aizturējusi jau divpadsmito personu saistībā ar skandālu, ka žurnālisti ir nelikumīgi piekļuvuši mobilo telefonu balss pasta ziņām un maksājuši kukuļus policijas pārstāvjiem apmaiņā pret vēlamo informāciju.

Lielbritānijas policija paziņoja, ka aizturējusi 61 gadu vecu vīrieti, kad viņš pēc uzaicinājuma ieradās policijas iecirknī. Viņš aizturēts aizdomās par korupciju un nelikumīgu piekļuvi komunikāciju tehnoloģijām.

Informācijas avots policijā paziņoja, ka tas ir bijušais Austrālijas mediju magnāta Ruperta   Mērdoka  koncernam News Corp. piederošā tabloīda News of the World ziņu redaktors Gregs Miskivs, kurš jūlijā paziņoja, ka atgriezīsies Lielbritānijā uz nopratināšanu. Viņš pastāvīgi dzīvo ASV, Floridā.

Tabloīda News of the World, kas nu jau ir slēgts, reportieri tiek turēti aizdomās par nelikumīgu piekļuvi 4000 mobilajiem telefoniem, tostarp  2002.gadā noslepkavotas pusaudzes Millijas Dauleres balss pastam, no kura pēc viņas pazušanas un pat izdzēsuši dažas balss pasta ziņas, lai atbrīvotu vietu jaunām. Tas būtiski traucējis izmeklēšanai.

News of the World var būt nelikumīgi piekļuvis arī karadarbībā Irākā un Afganistānā kritušo karavīru tuvinieku mobilo telefonu īsziņām.

No amata   skandāla  dēļ atkāpās arī News International izpilddirektore Rebeka Bruksa, kas iepriekš bija News of the World redaktore. Viņa jūlijā tika aizturēta.

Demisionēja arī Londonas kriminālpolicijas (Skotlendjarda) vadītājs sers Pols Stīvensons, kurš bija kritizēts par to, ka bija pieņēmis par konsultantu bijušo News of the World redaktora vietnieku Nīlu Volisu. Prese ziņoja, ka Stīvensons šogad bija piekritis piecas nedēļas uzturēties luksusa spa, kur Voliss strādāja par sabiedrisko attiecību konsultantu.

Saistībā ar   skandālu  tika aizturēts arī bijušais Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona komunikāciju direktors, kurš atbildēja par premjera sabiedrisko attiecību veidošanu, un tabloīda News of the World bijušais redaktors Endijs Koulsons. Koulsona saistība ar   skandālu  meta ēnu arī uz Kameronu, kuram bija jātaisnojas par šāda cilvēka iekļaušanu savā komandā.

Koulsons un Bruksa nav paturēti apcietinājumā.

Augusta sākumā tika aizturēts arī bijušais News of the World izpildredaktors Stjuarts Katners.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits