Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lielbritānijas regulators apstiprina GlaxoSmithKline Covid-19 zāles, kas efektīvas pret omikrona paveidu

Lielbritānijas Zāļu un veselības aprūpes produktu regulējuma aģentūra (MHRA) ceturtdien apstiprinājusi farmācijas giganta "GlaxoSmithKline" zāles to pacientu ārstēšanai, kam ir augsts risks smagi saslimt ar "Covid-19", un ražotājs norādījis, ka šīs zāles, šķiet, ir efektīvas arī pret koronavīrusa omikrona variantu.

Covid-19 zāles "Xevudy" (sotrovimabs), ko izstrādājis "GlaxoSmithKline" sadarbībā ar uzņēmumu "Vir Biotechnology", izrādījušās drošas un efektīvas hospitalizēšanas un nāves risku samazināšanai cilvēkiem ar viegliem līdz vidējiem Covid-19 simptomiem, kam pastāv augstāks risks attīstīties smagai Covid-19 slimībai, paziņoja MHRA.

Turklāt pirmsklīniskie dati liecina, ka zāles saglabā aktivitāti pret omikrona paveida galvenajām mutācijām, paziņoja "GlaxoSmithKline".

"Līdz šim sotrovimabs ir pierādījis pastāvīgu darbību pret visiem pārbaudītajiem variantiem, kas rada bažas un interesi pēc Pasaules Veselības organizācijas (PVO) definīcijas," norādīja uzņēmums.

"GlaxoSmithKline" paziņoja, ka testēšana turpinās, "lai apstiprinātu sotrovimaba neitralizējošu aktivitāti pret visu omikrona paveidu mutāciju kombināciju ar nolūku nodrošināt atjauninājumu līdz 2021.gada beigām".

Atklāts, ka viena zāļu deva samazina hospitalizācijas un nāves risku par 79% pieaugušajiem, kam ir Covid-19 simptomi un augsts risks smagi saslimt ar Covid-19, pavēstīja MHRA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits