Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Lietuva sniegs Ukrainai militāro palīdzību vēl 41 miljona eiro vērtībā

Lietuva sniegs Ukrainai jaunu militārās palīdzības paketi 41 miljona eiro vērtībā, ceturtdien paziņoja Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Kā informēja ministrija, jaunākajā palīdzības paketē būs munīcija "Carl-Gustaf", šaujamieroči, jūras izlūkošanas radaru komplekti, 5,56 milimetru patronas, ģeneratori, pretdronu un cita veida atbalsts.

Ukrainai tiks nodotas arī raķešu palaišanas sistēmas NASAMS.

Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks uzsvēra, ka apmaiņā pret miljoniem munīcijas vienību un tūkstošiem ieroču Lietuva ir saņēmusi vērtīgas mācības un Lietuvas aizsardzības pastiprināšanu.

Viņš informēja, ka kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā sākuma pērn februārī Lietuvas sniegtās militārās palīdzības Ukrainai apmērs ir pārsniedzis pusmiljardu eiro.

Šā gada pirmajos septiņos mēnešos Lietuva Ukrainai piegādājusi helikopterus "Mi-8", pretgaisa aizsardzības sistēmas "L-70" ar munīciju, bruņutransportierus "M113", miljoniem munīcijas vienību un granātmetēju munīciju.

Lietuvas Aizsardzības ministrijā piebilda, ka Ukrainai tiek sniegtas arī ekspertu konsultācijas, Lietuva iegulda starptautiskajos fondos Ukrainas palīdzībai, apmāca ukraiņu karavīrus, kā arī Lietuvas medicīnas un rehabilitācijas iestādēs ārstēšanu saņēmuši apmēram 200 ievainotu ukraiņu karavīru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits