Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lietuvas būvnieki kopš eiro ieviešanas pārorientējas no dzīvojamā uz komerciālo segmentu

Lietuvā šogad pēc eiro ieviešanas samazinājies pieprasījums pēc mājokļiem un būvnieki pārorientējas no dzīvojamā uz komerciālo segmentu - birojiem un biznesa ēkām, vēsta Lietuvas Radio un televīzijas portāls Lrt.lt. Aug interese arī par jaunām viesnīcām, un galvenās investores ir lielās ārvalstu kompānijas.

"Arī tās kompānijas, kurām savi biroji jau ir, meklē jaunas un modernākas telpas. Pieprasījums ir, bet tas ir pieprasījums pēc kvalitatīviem birojiem. Labu biroja ēku trūkst," stāstījis koncerna SBA Nekustamā īpašuma attīstīšanas grupas vadītājs Aids Šuopis.

Kā atzinis Viļņas vicemērs Lins Kvedaravičs, par iespējām uzsākt vai paplašināt darbību galvaspilsētā interesējas aizvien vairāk ārvalstu kompāniju. "Runa ir par attīstību simtiem tūkstošiem kvadrātmetru apmērā - iztēlojieties, cik cilvēku tur strādās," viņš piebildis.

Nekustamā īpašuma kompānijas "In Real" Investīciju un analīzes departamenta vadītājs Arnolds Antanavičs norādījis, ka līdz eiro ieviešanai lielāks pieprasījums bijis pēc mājokļu celtniecības, bet šobrīd būvnieki aktīvi pārslēdzas uz komercēku celtniecību, cita starpā interesējoties arī par jaunu viesnīcu būvi.

"Līdzīga viļņošanās bija vērojama pirms krīzes - 2006., 2007.gadā bija ļoti liela interese par mājokļiem, dzīvojamo segmentu, tad 2008.gadā visi metās uz komerciālo segmentu, un tad pienāca krīze un vairākus gadus nevienam neko nevajadzēja. Šobrīd situācija ir ļoti līdzīga - pirms gada vai diviem notika aktīva mājokļu celtniecība, pašlaik - aktīva komerciālā celtniecība, (..) tad nu pēc secības atkal būtu jānāk krīzei, bet situācija ir nedaudz atšķirīga - toreiz pieprasījums biroju segmentā bija tikai no vietējiem attīstītājiem, bet tagad mums ir liels pieprasījums no ārvalstu investoriem, no kompānijām, kas ir stipras un spēj amortizēt iespējamos nemierus. Tādēļ, manuprāt, komerciālā segmenta [laiki] varētu turpināties ilgāk - divus trīs gadus," viņš spriedis.

Starptautiskās kompānijas aizvien biežāk vēlas īrēt visu biznesa centru līdz pat 20 000 kvadrātmetru platībā. Uzņēmējus joprojām pievelk Viļņa, kur ir visvairāk darbaspēka, taču, šīm rezervēm izsīkstot, biroji tiek meklēti ne vien Klaipēdā, bet arī Kauņā, kur līdz šim visvairāk tika pieprasīti biroji 100 kvadrātmetru platībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits