Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Londonā uzbrukumos pie parlamenta četri bojāgājušie un vismaz 20 cietušie

Londonā trešdien pēcpusdienā līdzās parlamenta ēkām notikusi apšaude. No gūtajām traumām miris uzbrucēja sadurts policists, nogalināts arī uzbrucējs. Savukārt īsi pirms tam viņš uz turpat līdzās esošā Vestministeras tilta ar auto uzbraucis vairākiem cilvēkiem un divi no viņiem gājuši bojā, vēsta BBC.

Policija notikušos uzbrukumus izmeklē kā terora aktu un pašlaik uzskata, ka uzbrucējs rīkojies viens.

Uz Vestminsteras tilta miruši divi gājēji, kuriem uzbraucis auto. Incidentā iesaistītais uzbrucējs ar auto iebraucis cilvēkos, traumējot vismaz 20 cilvēkus, un pēc tam ietriecies tilta margās. Policija apstiprināja, ka ievainoti vismaz 20 cilvēki. Svētā Tomasa slimnīcas ārsts paziņojis, ka viena sieviete no ievainojumiem mirusi, bet vēl dažu cietušo traumas ir "katastrofiskas".

Pēc tam uzbrucējs centies iekļūt parlamenta ēkā, policisti centušies viņu apturēt, sašaujot viņu, taču viņš ar nazi ievainojis vienu no likumsargiem. Gan policists, gan uzbrucējs no gūtajām traumām vēlāk miruši.

Aculiecinieki uzbrucēju raksturojuši kā pusmūža aziātiska izskata vīrieti, kurš bija bruņojies ar lielu virtuves nazi. Viņš arī vadījis automašīnu Hyundai, ar ko ietriecies gājējos uz tilta.

Latvijas vēstniece Apvienotajā Karalistē Baiba Braže Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma pastāstīja, ka vēstniecības rīcībā nav informācija, ka uzbrukumos būtu cietuši Latvijas valsts piederīgie. 

Pēc vēstnieces stāstītā, cilvēki Londonā, protams, ir satraukti, apzinoties, ka no šāda veida uzbrukumiem visus cilvēkus pasagāt nav iespējams. Taču britu policija jau vairākus gadus ir trenēta un strādā paaugstinātu terora draudu režīmā, un arī trešdien pēc Londonas centrā piedzīvotajiem uzbrukumiem labi komunicē un ir apzinājusi vēstniecības, stāstīja Braže.

Francijas premjerministrs Bernārs Kaznēvs paziņojis, ka uzbrukumā uz tilta cietuši trīs skolēni no Francijas. Laikraksts Le Telegramme ziņo, ka tie bijuši 15 līdz 16 gadus veci skolēni, kuri devušies skolas rīkotā ekskursijā.

Policija apliecinājusi, ka izmeklē šos incidentus kā terora aktus, kamēr netiks gūtas citas liecības.
 


 


Politiķi un žurnālisti tvītoja, ka dzirdējuši skaļus blīkšķus ārpus ēkas. Aculiecinieki ziņojuši, ka redzējusi vairākus ievainotus cilvēkus, kuriem tiek sniegta medicīniskā palīdzība.

Parlamentā strādājošajiem sākotnēji noteikts palikt darba vietā.

Šajā apvidū bloķēta satiksme, slēgta arī Vestminsteras metro stacija un vairāki tilti.

Nav ziņu, ka būtu cietis kāds parlamentārietis. Tāpat premjerministres Terēzas Mejas pārstāvis BBC apliecinājis, ka premjerei nekas nekaiš.

Meja trešdienas vakarā sasaukusi ministru ārkārtas sanāksmi, lai spriestu par situāciju pilsētā pēc uzbrukuma.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Autokrators
A
Erdogans pirms dažām dienām biedēja holandiešus: "Jums tikai 40.000 karavīru, bet man ir 400.000 turku Holandē." Tikai lielākais Eiropas ienaidnieks mudinās uzņemt kaut vienu vēl islama zemju piederīgo. ES politiķu mērogs ir daži gadi līdz vēlēšanām, bet musulmaņu ideologi domā par nākamajiem gadsimtiem...
Džallo
D
jauki dzīvot zemē manā/ kas vēl otru tādu dos/ kalnam pāri pretī panāk/ Ahmets vienos spridzekļos!
123123
1
Are you alraight? Tas nekas, ka trūkst pus kāja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits